Lördag 31 Jul
Stockholm

Jag vill inte ha en gamer – jag vill ha en spännande äldre man

Malin Engelbrektsson skriver om varför tjejer vill ha äldre killar.
1 av 3
Malin Engelbrektsson skriver om varför tjejer vill ha äldre killar. Foto: Pernilla Löfgren / TT
Malin Engelbrektsson.
2 av 3
Malin Engelbrektsson. Foto: Pernilla Löfgren
Malin Engelbrektsson: Att dejta en äldre kille eller att ha en äldre pojkvän kan vara statusbetingat.
3 av 3
Malin Engelbrektsson: Att dejta en äldre kille eller att ha en äldre pojkvän kan vara statusbetingat. Foto: Svenska Dagbladet

Debattören: Erfarenhet tycks vara en populär faktor vi tjejer ser hos äldre killar. De har oftast körtkort, bil och egen lägenhet, vilket gör att vi känner oss vuxnare tillsammans med dem.

Kommentera (23)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Malin Engelbrektsson är 20 år och bosatt i Uddevalla där hon arbetar som frilansjournalist.

Jag har många gånger fått frågan av killar i min omgivning, som jag mött, dejtat eller som kompisar har berättat om: Varför vill tjejer ha äldre killar?

Svaret på den frågan är ganska simpel. Vi, jag är en av dem, vill inte ha gamers som ständigt ska umgås med sina kompisar framför allt annat. Det vill säga killar som beter sig som om de vore tolv år.

I den värld vi lever i, är det oerhört vanligt att många av oss tjejer ser på världen från ett mognare perspektiv än killar. Vilket i sin tur också bidrar till att många tjejer drar sig till äldre killar, som levt några år längre och hunnit mogna till.

Att dejta en jämnårig kille, eller yngre, som helst av allt vill ägna tid åt spel på datorn, ”leka” med sina kompisar och kanske träna om kvällarna, är helt enkelt inte särskilt attraktivt.

Jag tror att det som många tjejer anser är attraktivt med äldre killar, är att de just är äldre. Självklart beror det på vilken ålder man pratar om, men jämnåriga killar är oftast ganska barnsliga och har inte samma mogna tänkande som vi har. Dock vill jag inte påstå att alla jämnåriga, eller yngre killar, besitter ett omoget beteende. Men det är vanligt att de har det.

Något som jag alltså lagt märke till är att många tjejer har ett mer utvecklat psyke, kanske är det därför vi söker oss till äldre killar? Värt att nämna är att det också finns tjejer som har omogna beteenden. Sedan behöver det heller inte betyda att alla äldre killar är mognare, för även bland dem finns det omogna typer.

Nedanför listar jag anledningar till varför många tjejer gillar äldre killar. Punkterna är gjorda efter vad jag tror men de är också baserade på sociala forums olika debatter kring ämnet.

1. De är mognare.

Många tjejer drar sig till äldre killar av den vanliga anledningen att de är mognare. Vi söker oss till de som befinner sig på samma våglängd och som kan föra en diskussion utan att skrika håll käften.

2. Vi gillar killar som är erfarna.

Ja, erfarenhet tycks vara en populär faktor vi ser hos äldre killar. De har oftast körtkort, bil och egen lägenhet, vilket gör att vi känner oss vuxnare tillsammans med dem. Här kan också trygghet spela in.

3. Äldre killar är spännande.

Att dejta en äldre kille är för många nog väldigt spännande, man upptäcker en ny värld i vuxenlivet.

4. De vågar ta för sig.

En del äldre killar vågar ta för sig mer än andra. Exempelvis vet de ofta vad de vill ha, medan unga killar kan vara för tafatta och ofta inte vet vad de vill med någonting.

5. Att dejta en äldre kille eller att ha en äldre pojkvän kan vara statusbetingat.

Ja, rubriken talar tydligt. Ibland kan tjejer vilja ha äldre killar på grund av att de är ute efter statusen. Vissa anser det som coolt att ha en äldre pojkvän.

Malin Engelbrektsson

Föredrar du att dejta äldre killar?
Tack för din röst!
Kommentera (23)
Kopiera länk
Dela