Barnmisshandel i nazismens namn – en del av den svenska kulturen?

- 06/02/2016, 12:43 -
Hugo Karlsson Million skriver om förra helgens händelser i Stockholm.
1 av 3

Hugo Karlsson Million skriver om förra helgens händelser i Stockholm.

Privat/TT

Hugo Karlsson Million.
2 av 3

Hugo Karlsson Million.

Privat

"Jag är numera rädd för det Sverige har blivit och för det som utvecklingen tyder på".
3 av 3

"Jag är numera rädd för det Sverige har blivit och för det som utvecklingen tyder på".

TT

Debattören: Följaktligen så har jag en fråga till er vita män som misshandlar oskyldiga barn och brukar propagera om att ”det ligger i deras natur” då immigranter utför brott. Är det här också en kulturgrej?

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Lördagen den 30 januari 2016 marscherar ”Folkets demonstration” längs Stockholms gator. Den flyktingfientliga demonstrationen som arrangerats av Johan Widén, en sverigedemokratisk politiker, kom att utmynna i att nazistiska grupperingar anföll motdemonstranter då de var på väg hem. Detta kort efter att en liknande samling misshandlat barn med annat ursprung än deras bara kvällen innan.

De rasistiska vålds- och hatbrott som utförts i Stockholms innerstad i helgen rubriceras i media som bland annat asyl- och regeringskritisk samt huliganism. Rasismen är med dessa uttalanden normaliserad i vårt samhälle.

Den misshandel som genomförts är inget annat än ren rasism och borde fördömas på ännu värre vis än en misshandel utan detta motiv. Att ens ha mage att kalla en sådan vidrig akt för endast regeringskritisk är ett slag mot mänskliga rättigheter.

Denna fega politik och det passiva tänkesättet i Sverige medför att attacker som denna faktiskt sker. Det saknas ryggrad hos båda blocken, något som har resulterat i att Sverigedemokraterna smugit sig in mellan dem och normaliserats.

Vi har sedan tidigare sett att då regeringen vikt sig för främlingsfientliga makter så mynnar det ut i liknande attacker. Efter flyktingstoppet 1989 följde flera attacker mot flyktingboenden och mord på en civilperson med annan etnicitet då lasermannen huserade i Stockholmstrakterna. På samma sätt ser vi nu en liknande utveckling till följd av stängningen av gränserna i december.

Att jämföra den senaste tiden i Sverige med den i Tyskland då nazister successivt tog över all makt och planerade ett av de hemskaste brotten i historien är otroligt uttjatat och ofullständigt, men visst finns det likheter.

Vart är vi på väg då ett hundratal vuxna män planerar och utför barnmisshandel i nynazismens namn? Och borde inte fler ögonbryn höjas då vårt tredje största politiska parti förespråkar rasism och flyktingfientlighet i smyg?

Jag är numera rädd för det Sverige har blivit och för det som utvecklingen tyder på. Åsikter som att alla inte skulle vara lika mycket värda eller att etnicitet skulle skilja oss åt ter sig osannolika.

Men faktum är att väldigt många svenskar har konverterat till denna tro på senaste tiden. Eller kanske har de bara ingivits mod och inspiration från växande flyktingfientliga partier och på så sätt låtit hemligt bevarat hat stiga till ytan.

Följaktligen så har jag en fråga till er vita män som misshandlar oskyldiga barn och brukar propagera om att ”det ligger i deras natur” då immigranter utför brott. Är det här också en kulturgrej?

Hugo Karlsson Million