Marwa Karim: SD = rasister – det är fakta

- 10/02/2016, 11:12 -
​Marwa Karim skriver om Sverigedemokraterna och det hat hon mött.
1 av 3

​Marwa Karim skriver om Sverigedemokraterna och det hat hon mött.

Privat/TT

​Marwa Karim.
2 av 3

​Marwa Karim.

Privat

"Ur Bevara Sverige svenskt bildades Sverigedemokraterna. Det är klart att Sverigedemokraterna inte säger till allmänheten att de är rasister och hatar icke-vita".
3 av 3

"Ur Bevara Sverige svenskt bildades Sverigedemokraterna. Det är klart att Sverigedemokraterna inte säger till allmänheten att de är rasister och hatar icke-vita".

TT

Debattören: Jag är och kommer alltid att vara en stolt antirasist. Jag är och har alltid varit beredd på att göra allt i min makt för att se till så att rasismen krossas.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Så rasisterna startade ett drev mot mig på sociala medier efter mitt uttal i SVT Aktuellt om att Sverigedemokraterna är rasister. Om jag ska vara ärlig så tycker jag hela bunten är patetisk.

Elisabeth som är politikreporter på SVT Gävleborg intervjuade mig på stan här i Gävle och ställde då frågorna "Tycker du att partierna ska samarbeta med SD?" och "Varför?".

Jag svarade då nej och med en kort förklaring: "För att de är rasister". Ur den nazistiska organisationen Bevara Sverige svenskt bildades Sverigedemokraterna. Det är klart att Sverigedemokraterna inte säger till allmänheten att de är rasister och hatar icke-vita. Så jag kände att det var mer än rätt av mig att tala om sanningen i TV för hela svenska folket.

Det Elisabeth inte visste var ju att jag var politisk aktiv inom SSU och vid det här tillfället skulle hon inte fråga partiaktiva. Men det gjorde hon och då blev rasisterna och andra ungdomsförbund irriterad för att jag var en SSU:are.

Jag blev kallad muslimskhora, n-ordet och fitta. Jag skulle passa mig för annars skulle jag bli våldtagen och folk vela seriöst mörda mig för mitt uttalande i Aktuellt. Men det roliga är ju att det inte bara handlar om att jag var politisk aktiv, som då fick rasisterna att starta ett drev mot mig och skriva hotfulla meddelanden och kommentarer i olika grupper.

Det handla väldigt mycket om att jag är rasifierad och en kvinna dessutom. För som kvinna har jag tydligen ingen talan och som rasifierad person ska jag hålla käften och vara tacksam.

Men jag tänker inte låta någon därute tysta ner mig. Tanken för rasisterna var ju att skrämma mig, men jag är inte ett dugg rädd för dem, och jag låter inte heller någon tysta mig.

Jag är och kommer alltid att vara en stolt antirasist. Jag är och har alltid varit beredd på att göra allt i min makt för att se till så att rasismen krossas. Jag ångrar absolut inte mitt uttalande i Aktuellt, utan jag är stolt över det för att jag var rak och ärlig i tv, som många andra faktiskt inte vågar.

Jag skulle vilja tacka mina antirasistiska vänner som spred kärlek och backade mig när när rasisterna startade ett drev mot mig. Jag vill också passa på att säga till alla ungdomar därute som trakasseras och får näthat, att aldrig glömma sitt värde och att det faktiskt är superbra

ifall ni sparar all hot och hat på er dator eller mobil genom att bara ta en skärmdump. Jag förstår att ni är rädda för att polisanmäla eller att ens prata om det med era föräldrar eller med polisen, men det är så det ska gå till och ni gör mer än rätt.

Trakasserier och näthat är inte okej. Glöm för guds skull inte att det inte är fel på er och det är viktigt att ni aldrig låta er tystas av någon. För då har de onda vunnit.

En sista sak till alla unga tjejer och kvinnor därute. Vid den här situationen jag får stå ut med just nu, det handlar väldigt mycket om makt. Många av er har frågat mig hur jag orkar stå ut med alla snubbar och alla hat och hot.

Det är för att jag vet hur skevt samhället är och ibland måste man få känna sig svag för att orka kämpa vidare. Ni har säkert gått igenom samma sak. Det är förjävligt.

Men kampen måste föras vidare och tro mig så länge vi backar varandra så har rasisterna inget att komma med. Ni säger ‪#‎backamarwa‬ och jag säger ‪#‎backaminasystrar‬.

Stå på er och håll aldrig käften när en snubbe ber dig att göra det. WE RUN THIS WORLD!

Marwa Karim