Tisdag 15 Jun
Stockholm

Sluta larva er – ingen tycker nationalsången är rasistisk

​Malin Liljeroth skriver till de som tror att det finns människor som tycker flaggan är rasistisk.
1 av 3
​Malin Liljeroth skriver till de som tror att det finns människor som tycker flaggan är rasistisk. Foto: Privat/FOTOGRAFERNA HOLMBERG
​Malin Liljeroth.
2 av 3
​Malin Liljeroth. Foto: Privat
"Jag blir så ledsen när jag ser folk klaga över invandringen, utan att tänka, eller ens blinka".
3 av 3
"Jag blir så ledsen när jag ser folk klaga över invandringen, utan att tänka, eller ens blinka". Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Jag blir så ledsen när jag ser folk klaga över invandringen, utan att tänka, eller ens blinka. Det är sorgligt, men jag hoppas i alla fall jag kan få någon att tänka lite annorlunda med den här texten.

Kommentera (22)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Malin Liljeroth är 15 år gammal. Läs hennes blogg: www.nouw.com/malles

"Jag vill kunna ha en svensk flagga hissad, utan att bli kallad rasist.
Jag vill kunna fira Sveriges nationaldag, utan att bli kallad rasist.
Jag vill kunna sjunga Sveriges nationalsång, utan att bli kallad rasist.
Jag vill kunna älska mitt land, Sverige, utan att bli kallad rasist.
Kopiera det här om du törs, jag törs!
O ja vill leva ja vill dö i Norden.
Inget annat."

Jag kan inte låta bli att tänka på människorna som skriver detta.

17-50-åriga män som publicerar detta på sin Facebook eller Twitter, tänk på hur mycket de egentligen bryr sig om att hissa en flagga i trädgården? Eller sjunga nationalsången?

Men jag skulle vilja be er att visa någon som tycker att flaggor är rasistiska? Berätta om den gången du blev kallad rasist när du stod i köket och bakade pepparkakor, eller berätta om personen som tycker att "bara rasister sjunger nationalsången".

Eller, finns de inte? Har det inte hänt? Men du har ju ändå för dig att du läste det någonstans, eller kanske hörde det från någon av dina kompisar.

Då måste det väl vara sant? Jo, jävla invandrare. De kommer hit och tar våra bostäder och jobb, när du borde ha förrätt till det. Inte för att du gjort någonting för Sverige, men du är ju faktiskt född här.

Du behövde inte leva första delen av sittliv under fruktansvärda förhållanden, du tvingades inte lämna allt för att försöka bygga upp ett nytt liv någonstans, utan att kunna språket, utan kontakter och utan pengar.

Därför behöver du inte heller vara tacksam, det förväntas du inte vara. Men de där, där emot, kostar så mycket pengar, och vi hjälper dem så mycket.

Men dudå? Din grundskoleutbildning kostar staten 850 000 kronor, din gymnasieutbildning kostar 95 000 år, och din högskoleutbildning kostar staten 76 000-230 000 kronor, varje år, och detta är bara din utbildning?

Men du behöver inte vara tacksam, du är ju faktiskt född här. Och visst är det orättvist, att vi tar hit nytt folk, när vi "inte ens har råd att ge dem på ålderdomshem sylt på sina pannkakor".

Men för ett tag sedan skulle arbetsförmedlingen göra om sin hemsida, och tog 120 miljoner skattepengar till detta, för att sedan lägga ner det. Hur har vi råd med det?

Umeå bygger sitt tredje badhus för 400 miljoner, och vi gav 6 miljoner till en krog som lades ner veckor senare. Det byggs så mycket onödiga saker och byggnader, så jag kan garanterar dig att vi har råd med sylt.

Jag blir så ledsen när jag ser folk klaga över invandringen, utan att tänka, eller ens blinka. Det är sorgligt, men jag hoppas i alla fall jag kan få någon att tänka lite annorlunda med den här texten.

Malin Liljeroth

Läs Malins blogg: www.nouw.com/malles

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (22)
Kopiera länk
Dela