Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nicole Rydén: Jag hoppas på ännu fler aborter i Sverige

- 15/03/2016, 14:52
Nicole Rydén skriver om abort men också debatterna som varit.
1 av 3

Nicole Rydén skriver om abort men också debatterna som varit.

Privat/TT

Nicole Rydén.
2 av 3

Nicole Rydén.

Privat

"Det är ett helt liv vi skapar – en människa med känslor, tankar och behov. Det är oansvarigt att föda oönskade barn idag. Det är nya tider nu."
3 av 3

"Det är ett helt liv vi skapar – en människa med känslor, tankar och behov. Det är oansvarigt att föda oönskade barn idag. Det är nya tider nu."

FOTOGRAFERNA HOLMBERG/TT

Debattören: Det är ett helt liv vi skapar – en människa med känslor, tankar och behov. Det är oansvarigt att föda oönskade barn idag. Det är nya tider nu. Vi skaffar inte barn som ska arbeta på bondgården och sen ta över.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Fler borde göra det.

Vad är alternativet? Sluta med sex? Vi kan pröva hur mycket – och olika preventivmedel som helst. Även om många är oansvariga första gången så finns det kvinnor som blir gravida tre-fyra-fem gånger trots åtgärder.

Det finns kvinnor som blir gravida bara de sätter sig på en herrsadel (en cykel) trots preventivmedel – andra kvinnor bli aldrig gravida. Det är förbannat orättvist, jag vet.

Det otäcka är inte att Sveriges kvinnor gör flest aborter, det otäcka är att vi ens diskuterar vad någon annan ska göra med sin kropp.

Det är ett helt liv vi skapar – en människa med känslor, tankar och behov. Det är oansvarigt att föda oönskade barn idag. Det är nya tider nu. Vi skaffar inte barn som ska arbeta på bondgården och sen ta över.

Vi måste börja föda barn och skapa människor som vi ska prägla att bli bättre människor. Jag säger ofta att jag inte vill föda barn till den här sjuka världen. Men jag fick lära mig att det i stället handlar om att föda barn som gör världen friskare.

Vi kan dra igång en jävla evighetsdebatt kring abort huruvida det är "mord" eller inte, att vi borde undervisa mer i skolan, ge alla gratis preventivmedel, låta killarna äta preventivmedel och så vidare. Det finns minst tio debatter i debatten om abort är rätt eller fel.

Det enda som är fel i den här debatten är att vi ens diskuterar vad andra ska göra med sina kroppar och liv.

Det är högst ansvarigt av en kvinna att faktiskt göra en abort. Huruvida det var oansvarigt sex innan är oväsentligt, så länge man tar hand om konsekvenserna måste det finnas utrymme för misstag.

Hur ska vi annars utvecklas?

Nicole Rydén