KDU vill inte se feminism som ett obligatoriskt ämne i grundskolan.
1 av 3
KDU vill inte se feminism som ett obligatoriskt ämne i grundskolan. - Foto: Lennart Molin/TT
Felicia Sundmark, familje-och jämställdhetspolitisk talesperson, KDU​.
2 av 3
Felicia Sundmark, familje-och jämställdhetspolitisk talesperson, KDU​. - Foto: Lennart Molin
"Skiljelinjen i svensk politik har aldrig varit tydligare".
3 av 3
"Skiljelinjen i svensk politik har aldrig varit tydligare". - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nej, våra barn ska inte ha feminism som ämne i skolan

KDU: Vänsterpartiet menar alltså att feminismen är en politisk kamp och att den bör ta sig in på alla nivåer i samhället. Men skolan ska vara ideologiskt och politiskt neutral och därför bör det här förslaget kastas i papperskorgen.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vänsterpartiets Rosanna Dinamarca föreslår att pojkar i grundskolan ska få obligatorisk undervisning i feminism. Men vilken feminism är det egentligen Dinamarca vill att pojkarna ska lära sig? Vänsterpartiets syn på feminism? Särartsfeminism? Anarkafeminism? Liberalfeminism?

Eller ska det bara vara något allmänt ämne där pojkarna får lära sig att de bara utifrån sina kön är förtryckare och en del i den patriarkala strukturen? Att de är potentiella våldsutövare och bör sågas med fotknölarna? Vad är det egentligen Dinamarca vill att feminismen ska lära barnen?

I Vänsterpartiets valplattform står det att: ”Patriarkatet är ingen naturlag utan en maktordning som kan och måste brytas. Den feministiska kampen är viktig och måste fortsätta att föras överallt och på alla nivåer”.

De menar alltså att feminismen är en politisk kamp och att den bör ta sig in på alla nivåer i samhället. Men skolan ska vara ideologiskt och politiskt neutral och därför bör det här förslaget kastas i papperskorgen.

Ett annat vänsterparti i svensk politik, Feministiskt initiativ gick steget längre när de för något år sedan föreslog omskolningsläger för män.

Nej, för oss kristdemokrater kan det aldrig vara en lösning att politiskt indoktrinera barn.

Vi i Kristdemokratiska ungdomsförbundet vänder oss starkt mot feministerna och deras verklighetsbeskrivning, eftersom den grundar sig på marxistisk konfliktteori och vi avvisar med bestämdhet varje försök att implementera denna ideologi som obligatoriskt ämne i skolan.

Det finns problem i Sverige idag som vi måste komma få bukt med. Det är ett stort problem att unga tjejer inte vågar gå till badhuset av rädsla för att bli tafsad på, att kvinnor upplever otrygghet när de går själva och att kvinnor i många förorter utsätts för hedersrelaterat förtryck.

Skiljelinjen i svensk politik har aldrig varit tydligare; En vänster som med foliehattarna på vill hjärntvätta små barn å ena sidan, och en höger som vill öka människors trygghet genom fler synliga poliser, fler uppklarade brott och högre straff för vålds-och sexualbrott.

Vi förstår att arvet från Moskva, Berlin och Peking är svår att göra sig av med för vänstern, men vi i KDU kommer aldrig att stötta en politiskt och ideologisk programmering av små barn.

Felicia Sundmark,
Familje-och jämställdhetspolitisk talesperson, KDU
Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
KDU
/
/
Borde feminism vara ett ämne i grundskolan?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.