Ungsvenskarna SDU tycker feministerna ska sluta hyckla.
1 av 3
Ungsvenskarna SDU tycker feministerna ska sluta hyckla. - Foto: Privat/TT
Sandra Palenryd.
2 av 3
Sandra Palenryd. - Foto: Privat
"Inte en enda kvinna ska behöva våldtas eller leva i förtryck i vårt jämställda Sverige".
3 av 3
"Inte en enda kvinna ska behöva våldtas eller leva i förtryck i vårt jämställda Sverige". - Foto: TT

SDU: Feminister borde sluta hyckla om importen av våldtäktsmän

Ungsvenskarna SDU: Vi kan inte blunda inför det faktum att vi har importerat en kulturellt betingad kvinnosyn som inte är förenlig med våra svenska värderingar.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ebba talar i sin artikel om våldtäktsförsöket på påskdagens morgon. Där tre män försökte våldta en tjej och sedan brände henne med en cigarett.

Hon talar om att bekämpa rasism med feminism och jämlikhet. Ebba skriver: "Vi måste våga ta kampen för jämlikheten, för feminismen, mot sexism och rasism. Vi måste ta plats, höras och synas tillsammans".

Att i skenet av detta avskyvärda brott som begåtts där en ung kvinna blir utsatt för ett försök av gruppvåldtäkt lägga sitt fokus på rasism och feminism låter för mig helt absurt. Fokus bör och ska alltid ligga på offret.

Sedan bör man fokusera på den stora problematiska samhällsutvecklingen vi står inför. Alltså, varför har våldtäkterna och våldtäktsförsöken ökat lavinartat och vad kan vi göra åt det?

Att i samma andetag vurma kring feminism och att försvara den kulturella jämställdhetsklyftan som växer fram i Sverige kan jag inte heller förstå. Att feminister är de som ofta ställer sig försvarande för importerad kultur där kvinnovärdet ofta är noll och ingenting.

Där kvinnor ska skylas, stanna i hemmet, ta hand om sin man/familj och där hedersrelaterat våld är mer regel än undantag.

Där kvinnor förtjänar att våldtas om de inte skyler sig, då vi ses som lägre stående människor.

Vi kan inte blunda inför det faktum att vi har importerat en kulturellt betingad kvinnosyn som inte är förenlig med våra svenska värderingar. Det är ett faktiskt problem som måste hanteras och det nu.

Inte en enda kvinna ska behöva våldtas eller leva i förtryck i vårt jämställda Sverige. Alla kvinnor, oavsett ursprung, ska ha rätt till frihet och valfrihet. Den faktiska jämställdheten.

Så feminister, res er upp och stå enade mot förtrycket. Mot allt kvinnorelaterat förtryck. Allt annat vore bara rent och skärt hyckleri.

Sandra Palenryd,
Familjepolitisk talesperson Ungsvenskarna (SDU)

/
/
/
/
/
/
Relaterat
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.