Centerpartiet Västmanland tycker Miljöpartiet måste börja bry sig om det svenska lantbruket.
1 av 4
Centerpartiet Västmanland tycker Miljöpartiet måste börja bry sig om det svenska lantbruket. - Foto: Privat/TT/TT
Gustav Fridolin och Åsa Romson.
2 av 4
Gustav Fridolin och Åsa Romson. - Foto: TT
"Det måste helt enkelt vara lönsamt att vara bonde i Sverige".
3 av 4
"Det måste helt enkelt vara lönsamt att vara bonde i Sverige". - Foto: TT
Sanna Tällberg (CUF).
4 av 4
Sanna Tällberg (CUF). - Foto: Privat

Vad har Miljöpartiet någonsin gjort för svenska bönder?

Centerpartiet Västmanland: Vi behöver behålla varje jobb som går i Sverige, inte öka arbetslösheten. Vi behöver även tänka på vad som är bäst för miljön och djurhållningen.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Sanna Tällberg är vice ordförande för CUF Västmanland och talesperson för Centerpartiet Västmanland.

Enligt SVT kommer bönderna som levererar mjölk till Arla från och med i maj få ännu mindre betalt för mjölken de levererar till Arla, 2:44 kronor per kilo mjölk. Detta är en sänkning med 9,40 öre.

Sverige står nu inför en utmaning där regeringen måste göra något åt denna utveckling, eftersom det numera importeras allt mer mjölk.

I Sverige finns många bönder som vill arbeta, som har rätt utrustning för att klara detta arbete. Allt på ett närproducerat och miljövänligt vis.

Att värna om detta är en självklarhet. Det måste helt enkelt vara lönsamt att vara bonde i Sverige.

Redan i dag är konkurrensen hård då bönder från andra länder etablerar sig. Vi måste därför hjälpa vår närproduktion – inte stjälpa. På grund av denna utveckling, är det inte konstigt att svenska bönder lägger ner sina verksamheter.

Sverige står nu inför en utmaning, där vi antingen kan välja att fortsätta importera mjölk, från länder med sämre djurskyddslagar, och frakta mjölken långa sträckor med höga utsläpp. Eller så börjar vår regering, med ett miljöparti, göra något åt problemet och reformera för att vi ska se en förändring.

Vi behöver behålla varje jobb som går i Sverige, inte öka arbetslösheten. Vi behöver även tänka på vad som är bäst för miljön och djurhållningen.

Därför, ber jag nu Miljöpartiet, som sitter i vår regering, att agera för att vi ska fortsätta ha närproducerad mjölk och för att vi ska behålla de jobb som finns i vårat land. Sverige ska inte behöva importera produkter som finns i närheten.

Sanna Tällberg,
Talesperson, Centerpartiet Västmanland
Vice ordförande, CUF Västmanland

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Struntar Miljöpartiet i bönderna?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.