1 av 3
- Foto: TT/TT
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Den svenska skolan måste sluta motverka Sverigedemokraterna

Sverigedemokrat: Skolan måste börja värna om nationalstaten och den svenska kulturen igen.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den svenska skolan har under en längre tid indoktrinerat elever att tycka nationalism är något hemskt som vi måste ta avstånd ifrån. Det finns flera exempel där nationalsången och svenska flaggan förbjudit på skolavslutningar med hänvisning till att inte riskera att någon ska känna sig förtryckt och kränkt.

Ibland hörs folk som tappat tro på samhället säga att demokrati är majoritetens förtryck av minoriteten. Även om det är ett pessimistiskt synsätt så finns det en poäng värd att ta till sig.

Det är uppenbarligen så att minoritetens behov och syn på samhället inte kan avvika allt för mycket från majoritetens utan att minoriteten känner sig förtryckt. Samt att stora grupper med avvikande grundläggande värderingar i ett samhälle leder till minskad tillit och solidaritet människor emellan.

Med det sagt är det relativt enkelt att förstå det farliga i att låta mångkulturalism bli vägledande i stället för nationalism. Nationalstaten är i hög grad en grundförutsättning för en stark demokrati. Det finns inte något exempel på en nation där en stark demokrati vuxit fram utan en kärlek till fosterlandet.

Mångkultur innebär att olika grupper med avvikande värderingar och kultur ska bejaka just sin kultur sida vid sida med övriga. Detta trots att de olika grupperna sällan ens kan enas om något så grundläggande som vilket samhällsskick som bör råda.

Den inbyggda värdegrundskonflikt som finns i alla mångkulturella samhällen är även skälet till att integrationsåtgärder, som inte syftar till att assimilera den invandrade minoriteten, är dömda att misslyckas.

Exemplen på motsättningar i mångkulturella områden är många och består av allt från sociala koder till grova brott. Rapporterna om trakasserier och övergrepp riktat mot svenska tjejer och mot kvinnor på asylboenden är många. Som om inte detta vore tillräckligt har gruppvåldtäkter, stenkastning mot utryckningspersonal och hedersrelaterat våld blivit vanligt förekommande.

Den svenska skolan har en viktig roll när det gäller att värna vår demokrati. Tyvärr har skolan inte riktigt lyckats med sitt uppdrag. I stället för att värna om nationalstaten och yttrandefrihet har många lärare fokuserat på att motarbeta nationalism och därmed Sverigedemokraterna. Vi som officiellt visat stolthet över vårt land och vår gemensamma kultur har, och blir fortfarande, kallade för diverse epitet.

Skolan måste börja värna om nationalstaten och den svenska kulturen igen, vänsterns och kulturrelativismens grepp om skolan måste få ett slut.

Nationalstaten är precis lika viktigt som vår demokrati, utan vår nation har vi nämligen ingen grund att bygga vår demokrati på.

Andreas Feymark (SD),
Partistyrelsesuppleant,
Distriktsordförande Halland

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.