Torsdag 26 Maj
Stockholm

Sverigedemokraterna är inget parti för den lilla människan

Thomas Eriksson skriver om Sverigedemokraterna.
1 av 3
Thomas Eriksson skriver om Sverigedemokraterna. Foto: Privat/TT
Thomas Eriksson.
2 av 3
Thomas Eriksson. Foto: Privat
Jimmie Åkesson.
3 av 3
Jimmie Åkesson. Foto: TT

Debattören: Sverigedemokraterna är så elitistiska i sitt tänkande att det direkt för tankarna till Nazityskland.

Kommentera (101)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Thomas Eriksson är 49 bor i Ånge och är arbetslös.

Rädslan att säga vad man tycker har etsat sig fast i många människors medvetanden. Att stå upp för sig själv och det man tror på har på ett mycket brutalt sätt kvästs av SD:s nätsoldater. Det har gjort att de i många fall får stå oemotsagda utan att någon vågar säga emot. De trampar ner en så långt ner i gyttjan att man inte kan se dagens ljus.

Jag är född och uppvuxen i Ådalen, röda Ådalen, och jag började redan som sjuåring att intressera mig för politik. Jag kommer ihåg att jag kunde sitta och prata sakfrågor med taxichauffören på väg till skolan. Så har det sett ut: SSU, Socialdemokraternas demonstrationståg, kongresser och höjdpunkten när jag fick chansen att träffa min största politiska förebild Olof Palme.

Samme man som Jimmie Åkesson och hans gelikar sjunger nidvisor om och kallar för landsförrädare. Säg det till alla dem som blev torterade, fängslade och dödade i apartheidens Sydafrika. Säg det till alla dessa människor i länder världen över vars diktatoriska regimer brutalt kväste dom och fick utstå samma omänskliga behandling för att dom vågade stå upp mot sina förtryckare. Jag lovar er att svaret kommer att bli något helt annat

Sverigedemokraterna är på intet sätt något part för den lilla människan. De är exkluderande i sitt synsätt vilket innebär att alla vi som på något sätt tillhör en minoritet kan släppa det lilla halmstrå av hopp som vi har kvar för vinden och hjälplöst se på när det försvinner bort i horisonten.

Sverigedemokraterna är så elitistiska i sitt tänkande att det direkt för tankarna till Nazityskland. Nej, man definitivt inte något parti för den lilla människan.

Jag är en demokratisk socialist som brinner för alla människors lika värde, att det finns bara vi inget vi och dem. Ett homogent samhälle där alla har samma rätt att få känna glädje, lycka, framtids tro där ingen lämnas utanför, där alla får plats.

Det är min övertygelse och jag kommer alltid slåss för det för det finns ingen annan väg att gå om vi ska få slut på detta hat och exkluderande av människor.

Så det jag nu vill är att ni ställer er upp, ta upp den knutna näve som ni har i byxfickan. Sätt upp den i luften som kvinnan Tess gjorde, sätt upp den högt så alla ser och säg:

“Jag är inte rädd längre, inte rädd för alla Sverigedemokratiska nätsoldaternas hatdrev. Inte rädd för alla dessa SD trolls hotande på sociala medier. Jag ställer mig upp för alla människors lika värde och jag gör det med stolhet”.

Som Olof Palme en gång sa "Det handlar om solidaritet och omtanke människor emellan"

Thomas Eriksson
Debattör och medmänniska

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (101)
Kopiera länk
Dela