Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här är en klitoris – det är dags att ni lär er hur den funkar

- 18/10/2016, 16:10 -
Alexandra Wattman skriver om klitoris.
1 av 3

Alexandra Wattman skriver om klitoris.

Skärmdump, Marie Docher, Clitoris 3D/Vimeo/Privat

Alexandra Wattman.
2 av 3

Alexandra Wattman.

Privat

En 3D-modell av klitoris.
3 av 3

En 3D-modell av klitoris.

Skärmdump, Marie Docher, Clitoris 3D/Vimeo

Alexandra Wattman förklarar ett och annat som rör klitoris, och hur en kan ge njutning till de som har en.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Okej, skulle vilja prata lite sex nu så ni som tycker det är jobbigt behöver ju inte läsa.

Ser ni vad det e på bilden? Det är en klitoris. En sådan som många fittbärare har. Klitoris är ingen liten knapp utan som ni ser på bilden så är den ganska stor och komplex. Det finns ett ollon, skaft och svällkroppar. Den totala längden är ungefär sju centimeter.

Ni vet när snubbar alltid pratar om hur känsliga deras ollon är? Att man måste vara försiktig och så vidare, för aj aj? Tänk er då att klitoris ollon innehåller cirka fem gånger fler känselceller. Vilket kan leda till betydligt fler aj aj.

Det här är något många snubbar tyvärr inte alls har koll på. De attackerar klitoris som att det är en liten knapp som ska tryckas in, tas direkt på utan uppvärmning, gnuggas utav bara helvete. Ofta görs detta också som ett förspel i väntan på det riktiga sexet, PENETRATIONEN där KUKEN och den MANLIGA UTLÖSNINGEN är i fokus.

Lyssna nu för det här är viktigt. För det första är alla fitt- och klitorisbärare olika. Det finns ingen standardmall eller manual som gäller för alla.

Det är upp till dig att ta reda på vad din sexpartner gillar och tycker är skönt. Fråga. Läs av. Pröva. Prata med varann. Gissa dig inte fram – så lyhörd är ingen, och det är inte osexigt eller omanligt att fråga. Tvärtom. Du vill ju att din partner ska ha det skönt eller hur?

För det andra. Attackera inte klitoris det första du gör. Chilla. Fråga, ta reda på, känns det bra? Ska jag ta hårdare eller snabbare eller lösare? Läs av. Ögonkontakt.

Du är inte en person som har sex, när du inte runkar/onanerar. Ni är två om saken här och nu.

Och sluta ta för givet att penetration är någon slags huvudakt. Eller att det ens ska ingå penetration per se. Som sagt, kommunikation.

Sen så är inte utlösningen nödvändigt för alla, men du som snubbe, sluta utgå ifrån att sexet är över så fort du har kommit. Utgå i stället för att du ska göra det skönt för din partner, sluta vara egoistisk.

Fråga om din partner vill komma och i så fall hur du kan hjälpa hen att göra det? Och kom ihåg att för många fittbärare så tar det ofta längre tid, just eftersom att klittan är så komplex. Och för att snubbar som sagt många gånger inte ens vet var den sitter eller tror att den är en boxningssäck.

Och hörni, om fittbäraren efteråt eller under tar mod till sig och faktiskt berättar till exempel att den vill ha lösare stimulering eller på ett visst sätt, säg aldrig då typ "Ööööhh vad jobbigt". För om du tycker att det är jobbigt att ha sex på lika villkor med bådas njutning i fokus så ska du liksom inte ha sex med andra än dig själv.

Alexandra Wattman