Söndag 18 Apr
Stockholm

Mannen blev misshandlad – polisen brydde sig inte

Mikael Lindhe är besviken på polisens hantering av den misshandel han bevittnade.
1 av 3
Mikael Lindhe är besviken på polisens hantering av den misshandel han bevittnade. Foto: TT/Privat
2 av 3
Mikael Lindhe
3 av 3
Mikael Lindhe. Foto: Privat

Mikael Lindhe: "Jag berättar vad som har hänt och klagar på polisens arbete. De skriker tillbaka att de har mycket att göra."

Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag kom hem med bussen klockan 00.00. Jag ser fem ungdomar framför mig gå med luvor på sig. Det ser misstänksamt ut. Jag noterar deras klädsel och följer efter dem. Vid Tornparken, Jakobsberg, så hoppar de på en äldre man och rånar honom.

Jag har vikt av men ser över busken hur de slår honom. Jag kan tyvärr inte ingripa då jag har ont i benet men ringer 112 och får till svar att de ska ringa tillbaka.

Efter ett par minuter så skriker någon att de ska lägga av, då springer de därifrån. Jag försöker följa efter, med ont ben och ensam mot fem. Jag håller avstånd och ser de springa in i skogen. Där stannar jag.

Jag ringer polisen igen. De säger att de ska ringa upp men ingen ringer och jag tappar bort gärningsmännen. Jag går tillbaka till brottsplatsen. Helt tomt. Jag ser massa kvitton och kuponger där händelsen ägt rum och ringer polisen, igen.

Jag får samma svar, de ska kontakta mig. Det har nu gått 40 minuter men jag väntar och letar efter polisen. Ingen respons eller polis i sikte.

Jag går till centrum, där ser jag en polisbil. Jag går dit, avbryter en av fyra poliser som står och tjafsar med ett fyllo. Jag berättar vad som har hänt och klagar på polisens arbete. De skriker tillbaka att de har mycket att göra.

Ja, stå fyra poliser och bråka med ett fyllo går bra, men inte att ta ett snabbt beslut och hjälpa mig ta fast rånarna. De säger att en polisbil är hemma hos offret.

De tar mina uppgifter och säger att de kommer kontakta mig om de vill ha mer hjälp. En och halv timme senare går jag hemåt och ser rånarna sitta i parken. De ser mig och jag ringer polisen igen för att berätta att de sitter i parken.

När de ser att jag ringer så börjar de gå från parken, jag försöker följa efter dem samtidigt som jag ringer polisen igen. Polisen kommer tillslut, men då är de är borta igen. Hade jag varit frisk hade jag gått fram och tagit fighten, men i mitt skick så kände jag mig osäker.

Så, vad gör polisen? De går hem till offret och tar uppgifter, som jag vet inte kommer leda till att de tar dessa ungdomar. Hade det inte varit bättre att hjälpa mig som är på plats?

Dagens trygga samhälle. Fy fan säger jag. Hoppas han som blev rånad är okej. Som sagt, jag försökte, men lyckades inte hjälpa honom.

Mikael Lindhe

Har du förtroende för polisen?
Tack för din röst!
Kommentera (18)
Kopiera länk
Dela