Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraterna är visst välkomna i förorterna, Kahin Ahmed!

- 27/06/2017, 08:28
Johan Tireland, Jenny Ribsskog, Peter Wallmark, Martin Westmont (SD).

Johan Tireland, Jenny Ribsskog, Peter Wallmark, Martin Westmont (SD).

Roger Sahlström

SD: "Vi som närvarade under politikerveckan i Järva fick övervägande positiv respons från Järvaborna själva."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverigedemokraterna är idag Sveriges näst största parti och vi fortsätter att växa. Moderaterna är däremot ett parti i kris med ett kraftigt vikande väljarunderlag. Av de som lämnar är det många som väljer att gå över till oss. 

Kahin Ahmed påstår i sin debattartikel att Jimmie Åkessons och vår närvaro var "kränkande mot förortsborna". Det påståendet är helt taget ur luften anser vi som var på plats. 

Vi som närvarade under politikerveckan i Järva fick övervägande positiv respons från Järvaborna själva. Det var uppenbart att de var glada över att vi var där. 

Under veckan blev vi väl bemötta av såväl arrangörer som besökare. Vi var mycket välkomna att delta även nästa år, vilket vi självklart också kommer att göra. 

I utsatta områden och orter gäller svensk lag och yttrandefrihet precis som i övriga landet. Vårt stöd växer hela tiden i dessa områden och det blev tydligt under just Järvaveckan där vi fick ett mycket bra bemötande av boenden i närområdet. 

De skötsamma invånarna som får ta de direkta konsekvenserna av en tidigare misslyckad politik. De som nu tröttnat på de styrande politikerna som övergivit dem. Det är tragiskt när antidemokratiska åsikter får utrymme i ett stort riksdagsparti som Moderaterna. 

Vi frågar oss om Moderaterna i Stockholms stad ställer sig bakom Kahin Ahmeds ställningstagande? Ännu har vi inte sett något officiellt uttalande där man tar avstånd från hans åsikter. 

Att en representant för Moderaterna anser att demokratiskt valda partier inte ska ha rätt att delta på politiska evenemang är allvarligt. 

Det är viktigt att alla som tror på ett öppet och demokratiskt samhälle står upp och vägrar vika ner sig för antidemokratiska krafter.

Johan Tireland,
kommunfullmäktigeledamot i Upplands Bro

Jenny Ribsskog,
andre vice ordförande, SD Stockholms stad

Peter Wallmark,
ledamot, SD Stockholms stad

Martin Westmont,
kommunfullmäktigeledamot i Stockholms stad