Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Föräldrar, barnuppfostran gäller även på McDonald's – bete er!

- 05/07/2017, 12:47
Mate Erik Šarić har tröttnat på föräldrar som inte kan bete sig på Donken.
1 av 3

Mate Erik Šarić har tröttnat på föräldrar som inte kan bete sig på Donken.

Privat/TT

2 av 3

Mate Erik Šarić
3 av 3

Mate Erik Šarić

Privat

Mate Erik Šarić​: "Det är nästan så att man vill ringa upp soc och be dem kolla er familjesituation där hemma."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Till alla er föräldrar som glömt att barnuppfostran även gäller på McDonald's: denna text tillägnar jag er.

Allt för ofta ser jag hur samhällets normer slutar gälla när "folk" går in i restaurangen. Folk förvandlas till apor, all hyfs och respekt försvinner.

Berg av matrester, en massa oanvända peppar/salt-behållare ligger överallt och borden är smetade med ketchup. För att inte ens nämna golven. 

"Jaha, du menar fulla gäster vid midnatt!", tänker ni? Förvisso, men vissa barnfamiljer är värre. Här kommer tre saker de bör tänka på:

1. Nej, vi har inga jävla "kill- eller tjejleksaker". Året är 2017 och alla ni som konstant ställer den här frågan och blir arga när jag säger att vi varken har det ena eller det andra: jag tycker uppriktigt synd om era barn.

2. Visst kan det vara skönt att lämna brickor efter sig. Det är absolut OK, men det finns fan gränser på hur man kan få bete sig. 

Det är inte OK att matrester ligger på bord, golv, tak och väggar. Klarar ni inte av att lära era ungar OCH er själva att försöka ha maten kvar på matbrickan: då tycker jag ännu en gång synd om både er och era barn.

3. Om ni tror att ni kan komma och skrika på mina medarbetare över petitesser så har ni jävligt fel. Särskilt när jag bett er sänka ert tonläge. 

Gormar och skriker ni fortfarande är ni verkligen inte välkomna att vistas i vår restaurang där andra människor och anständiga barnfamiljer faktiskt försöker äta i lugn och ro. 

Det är nästan så att man vill ringa upp soc och be dem kolla er familjesituation där hemma.

Sådär! Hoppas ni tar åt er, och tänk på att stenåldersfasoner hör hemma i stenåldern och inte i ett samhälle år 2017.

Mate Erik Šarić

Brukar du äta på McDonald's?