Måndag 6 Dec
Stockholm

Magnus Manhammar: SD underblåser antisemitiska konspirationsteorier

Magnus Manhammar (S) anser att Jeff Ahls (SD) användning av ordet "globalister" är tecken på antisemitism.
1 av 4
Magnus Manhammar (S) anser att Jeff Ahls (SD) användning av ordet "globalister" är tecken på antisemitism. Foto: Privat/JONAS EKSTROMER/TT
Magnus Manhammar (S)
2 av 4
Magnus Manhammar (S). Foto: Privat
Jeff Ahl (SD)
3 av 4
Jeff Ahl (SD). Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTROMER
Kent Ekeroth (SD)
4 av 4
Kent Ekeroth (SD). Foto: Anders Wiklund/TT

Magnus Manhammar (S): "Det inget annat än skamligt att Jeff Ahl tar till detta för att försvara Kent Ekeroth."

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Riksdagsledamoten Jeff Ahl (SD) har ryckt ut till försvar av Sverigedemokraternas tidigare rättspolitiska talesperson Kent Ekeroth (SD), som nu står åtalad för misshandel. 

I ett inlägg på Facebook påstår Ahl att juristkåren är fylld av "folkföraktande globalister" och att Kent Ekeroth är dömd redan på förhand av ett "genomkorrupt etablissemang". 

Extremhögern använder ofta kodord för att säga något utan att säga det rakt ut. De som dem vänder sig till förstår ändå vad de menar. Ordet "globalister" är ett begrepp som antisemiter använder som kodord för att beteckna judar. 

Sverigedemokraterna tar utåt avstånd från antisemitism, samtidigt som ledande företrädare sprider konspirationer om "globalister" och ger därmed bränsle åt antisemitismen. 

Med antisemitiska retoriska grepp försöker Jeff Ahl underminera förtroendet för rättsstaten. Han påstår att Kent Ekeroth aldrig fick någon rättvis rättegång eftersom "globalisterna" redan dömt honom på förhand. 

Påståendet är skrattretande, men skrattet fastnar i halsen. Att en riksdagsledamot sprider konspirationsteorier om juristkåren är inget skämt, det är ett hot mot rättsstaten. 

Kent Ekeroth ska vara glad att han åtalas i Sverige, så att han får en rättvis rättegång. För det är nämligen vad han kommer ha fått, oavsett vad Jeff Ahl försöker sprida för konspirationsteorier. 

Vad Jeff Ahl efterfrågar är inte en rättvis rättegång. Nej, det är särbehandling av Sverigedemokrater han tycks vilja se. Sverigedemokrater ska visst få bete sig hur som helst. 

Försök att underminera vår rättsstat, genom konspirationsteorier som underblåser antisemitism, hör inte hemma i Sverige. Det inget annat än skamligt att Jeff Ahl tar till detta för att försvara Kent Ekeroth. Det leder också till den logiska följdfrågan: är "globalister" etablerat språkbruk inom Sverigedemokraterna?

Magnus Manhammar (S),
Riksdagsledamot

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela