Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Birro: Därför är du inte välkommen till Sverige om du krigat för IS

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro anser att IS-återvändare inte är välkomna tillbaka till Sverige.
1 av 3

Marcus Birro anser att IS-återvändare inte är välkomna tillbaka till Sverige.

Privat/TT

2 av 3

TT

Marcus Birro.
3 av 3

Marcus Birro.

Privat

Debatt | 02/08/2017 13:59

​Marcus Birro: "Medborgarskapet ska dras in med omedelbar verkan."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ett bra sätt att kicka igång lata sommardagar är att lyssna på SRP1. Ibland brinner det till i skallen mer än andra dagar. Idag var en sådan dag.

Programledaren var en kvinna som envisades med att med darr på stämman och med stor inlevelseförmåga försvara de återvändande terrorister som vill till Sverige igen efter att ha skövlat, våldtagit, mördat, bombat och spikat upp spädbarn på pålar och annat som världens vidrigaste terrorakt, slarvigt kallade IS, ägnar sig åt.

"Men tänk om de ångrar sig", sade hon med stor inlevelse. "Tänk om de vill komma tillbaka till Sverige och starta ett nytt liv här, ska de inte få göra det då?".

Alla som ringde in tyckte inte det. Men programledaren gav sig inte. Jag har inte hört en programledare i radio försvara en grupp människor med samma innerliga iver sedan... Öh... Förra gången det hände.

För det har hänt förr. Viss etablerad medias daltande med människor som frivilligt reser och ansluter sig till terrorakter i Mellanöstern är både skrämmande och fullständigt obegriplig.

Jag får aldrig några raka svar på VARFÖR dessa journalister envisas med att vilja erbjuda en fristad för dessa satans mördare.

En människa som lämnar Sverige för att frivilligt delta och mörda under IS-flaggan har förbrukat sina rättigheter att vara medborgare i Sverige. Av två skäl. För det första ska de straffas i det land de rest till för de grymheter de gjort sig skyldiga till. 

För det andra borde det vara ett brott att enbart åka till dessa sammanhang. För mig räcker det att personen i fråga kört en bil eller stängt in någon i en brinnande bur. 

Medborgarskapet ska dras in med omedelbar verkan. Jag skiter fullständigt i vad som händer med en människa som frivilligt ägnat sig åt detta. De har förbrukat alla medborgerliga rättigheter.

Dessutom är det så att de här återvändarna är direkta och livsfarliga hot mot vårt öppna samhälle. De ska inte få en chans att komma hit och köra ihjäl oskyldiga människor med lastbilar eller spränga tonårsflickor i luften på rockkonserter. 

Jag skiter i om "de ångrat sig". Har man frivilligt valt att delta i det krig mot allt civiliserat som IS med sådan stolthet driver, har man förbrukat sin rätt att vara medborgare i ett fritt och demokratiskt land. 

Det är helt sinnessjukt att vi står med rynkade pannor och faktiskt tar emot människor som hatar oss och som är beredda att dö själva för att utplåna oss och våra barn, 

Det är ett perverst utfall av svensk självbild att vi faktiskt tror att vi kan "rehabilitera" den här typen av människor.

Vi är ett öppet och solidariskt land. Vi har hjälpt och tagit emot många människor. Men ärligt talat. Kom igen nu. De här människorna ska inte få komma en centimeter in på svensk mark. Vad sysslar vi med?

Marcus Birro

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?