Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det är inte konstigt att det tog slut mellan Jocke och Jonna

Jessica Dahlkvist tycker att man måste tillåta kända människor ha ett privatliv.
1 av 3

Jessica Dahlkvist tycker att man måste tillåta kända människor ha ett privatliv.

Privat/TT

Jonna och Joakim Lundell.
2 av 3

Jonna och Joakim Lundell.

Maja Suslin/TT

Jessica Dahlkvist
3 av 3

Jessica Dahlkvist

Privat

Debatt | 07/08/2017 16:23

Jessica Dahlkvist: "Visst, det får man ju ta som offentliga personer, men det finns gränser. Gränser folk inte förstår."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Tänk dig att du har planerat en kväll med din partner. En kväll ni länge har sett fram emot. Ni kommer till restaurangen, sätter er ner, beställer maten och så känner du dig hela tiden iakttagen.

Du ser folk som pekar på er, viskar. Folk som kommer fram och frågar om de kan få ta en bild på er tillsammans. Du kanske ler och artigt säger "Nej tack, gärna lite senare efter vi ätit". Personen blir besviken, men så kommer nästa person, och nästa, och frågar samma sak. 

Kvällen ni planerat blev nu förstörd eftersom du inte vill vara "elak" emot dina fans. Ni kan inte gå och handla utan att folk stirrar, tar smygbilder, eller ropar efter er, och det slutar inte där. Hemma i ert hem, där ni skall kunna ha ett privatliv, där stirrar folk in genom fönster. 

Det ringer på dörren flera gånger om dagen, och då är det inte din granne utan någon som åkt långt, kanske flera mil, bara för att få en bild med er, som inte vill göra sina barn besvikna. Vad ni än gör kommer folk att döma er. 

Att bli tillsammans med en känd person är påfrestande, för är personen inte känd själv så är det svårt att förstår varför man gör på ett visst sätt. 

Man blir känd själv, och får således räkna med lite tid tillsammans, att bli hatad av fans som är avundsjuka, att bli hotad och få elaka kommentarer. Man har lite av ett distansförhållande. 

Se bara på Jocke och Jonna, deras relation är slut på grund av tidsbrist, och när de väl har tid så får de aldrig vara i fred. Visst, det får man ju ta som offentliga personer, men det finns gränser. Gränser folk inte förstår. 

Man måste vårda relationen, känd som okänd. Matar man inte en relation så dör den, känslorna försvinner. Bara för att man ser ett "kändisspar" äta middag på samma restaurang; tänk efter innan du går fram. 

Äter de? Lämna dem ifred. Filmar de? Låt dem vara. De är människor, precis som du och jag. De förtjänar ett privatliv. Respektera det.

Jessica Dahlkvist

TV: Joakim Lundell: "Jag och Jonna har gjort slut"

Håller du med?