​Pontus Wahlberg tycker att det är orättvist av Jocke och Jonna att skylla sitt uppbrott på fansen.
1 av 3
​Pontus Wahlberg tycker att det är orättvist av Jocke och Jonna att skylla sitt uppbrott på fansen. - Foto: Privat/TT
Jonna och Joakim Lundell.
2 av 3
Jonna och Joakim Lundell. - Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
​Pontus Wahlberg.
3 av 3
​Pontus Wahlberg. - Foto: Privat

Jocke och Jonna – sluta skyll ert misslyckade förhållande på oss fans

​Pontus Wahlberg: "Vad är det vi har krävt? Varför försöka fortsätta växa om det har blivit för mycket?"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Pontus Wahlberg är 23 år och kommer från Vimmerby.

Han är sångare i bandet Jahman Crew.

Jag startar min måndag i sjukhussängen och ser att Jocke och Jonna har laddat upp en ny video angående ett break up. Min första tanke är att det är en clickbait-titel, inte kommer de väl verkligen tala ut om att de ska göra ett BREAK UP? 

Eftersom jag själv är ett stort fan av Jocke och Jonna (men jag prenumererar inte på dem) så går jag självklart in för att höra vad de har att säga till oss. 

Jag tror inte det hinner gå 45 sekunder innan jag börjar fundera över vad de verkligen säger. Jag blir chockad, besviken. Hur?!

Redan efter 50 sekunder in i videon nämner de att de inte har EN minut till varandra, att de känner sig som seriefigurer, att de är med i en dokusåpa och har en roll i en film. 

Min första tanke är att där sitter Kalle och Kajsa Anka, som är med i Paradise Hotel, och samtidigt har en roll i Peter Pan (Landet Ingenstans, där man alltid kommer vara ett barn). 

Det är så de målar upp bilden för mig redan 50 sekunder in i filmen. När Jonna får sin första chans att prata om hur det ligger till sköter hon det väldigt moget och pedagogiskt, men hon får inte många sekunder innan Jocke tar över igen. Varför?

När Jocke tar över samtalet igen så backar han tillbaka till den tiden som var värst för dem båda (som en påminnelse till oss tittare). Han pratar lite smått om sig själv och efter det blir han Jonnas talesperson. 

Han berättar även om att Jonna vill ha allt som i en film. I början nämnde de att de levde som i en film, och så ville de ju inte leva? 

Efter det nämner han lite om att varken han eller Jonna har en utbildning. Jocke verkar samtidigt inte ha koll på Jonnas liv, då hon avbryter honom och säger att hon visst gick ut nian?

Så fort han kommer in på att Jonna inte har haft några jobb så blir jag fundersam. Scandalbeauties? Jag har ett litet minne av att hon jobbat där? Eller har jag fel?

Längre in i videon går Jocke in på hur offentligt deras liv är och att det byggs upp stora förväntningar från oss tittare. Han säger att Jonna är 23 år gammal och att vi inte ska kräva saker av henne, för att hon fortfarande är ett BARN enligt honom! 

Vänta, va...? Säg något Jonna? Men hon säger ingenting. Där sitter Jocke och talar för henne och kallar henne för barn? Och även sig själv! (I och med det har de skapat sina roller i Peter Pan själva, inte vi.)

De har stor makt på Youtube och säger att de inte vill svika sina fans, men att det är vårat fel att det har blivit för mycket jobb som de inte klarar av, men det de har glömt här är att dem själva har byggt upp sin verksamhet. 

De har tagit nya steg och nått nya nivåer i sin karriär vilket betyder att man även får fler fans, och mer jobb. Vi tittare kollar för vi tycker om dem för det de gör och gjort? 

Innan de maxade på så hade de stora tittarsiffror, och kunde även hållit sig på den nivån om de velat, men så funkar det inte i denna business. 

De vet att man måste ta nya steg och ta sig till nya nivåer hela tiden, för annars tröttnar folk helt enkelt, och det gäller alla inom detta yrke. Men det de menar och säger är att vi, fansen, gör att deras förhållande inte funkar för att vi ställer sån press på dem? 

Jag själv ligger här och tycker att de sätter för hög press på sig själva. Vad är det vi har krävt? Varför försöka fortsätta växa om det har blivit för mycket? 

Varför välja ett sånt jobb om det är för mycket för att man ska klara av det? Det ansvaret kan väl inte vara så svårt så man själv inte vet när det räcker, eller är det fansens fel det med? 

De får inte ha ett normalt förhållande för att de är för offentliga, men den tanken måste ändå ha slagit dem när de skaffade sin YouTube-kanal?

Hatet berör inte mer säger de? Men det är ändå det hela videon handlar om. #nipissarpåossjustnu

Pontus Wahlberg

TV: Joakim Lundell: "Jag och Jonna har gjort slut"

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.