Nej, Sverigedemokrater – vi kvinnor vill inte bli räddade av er

- 07/09/2017, 22:04
Hanna Bergwall tycker att Sverigedemokrater har en dålig kvinnosyn.
1 av 3

Hanna Bergwall tycker att Sverigedemokrater har en dålig kvinnosyn.

Privat/TT

Jimmie Åkesson (SD).
2 av 3

Jimmie Åkesson (SD).

Maja Suslin/TT

Hanna Bergwall.
3 av 3

Hanna Bergwall.

Privat

Hanna Bergwall: "Faktum är att Sverigedemokraterna är det största hotet mot jämställdheten och kvinnors rättigheter idag."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverigedemokraterna försöker att måla upp en bild av att de ska "rädda" svenska kvinnor från invandrande våldtäktsmän. Men vet ni vad, vi ser rakt igenom er lögn. 

Vi ser hur ni försöker vinna poäng och legitimera era främlingsfientliga åsikter genom att utnyttja kvinnors otrygghet. Låt oss vara ärliga, Sverigedemokraterna bryr sig inte ett skvatt om att kvinnor våldtas. 

Hade de gjort det skulle de inte ha företrädare som påstår "att om svenska tjejer hade mer självbevarelse" skulle de inte bli våldtagna. Eller om offren bara hade varit lite mer försiktiga så kunde vi undvikit våldtäkten.

Listan med kvinnohatiska uttalanden kan göras lång. Men jag skonar er läsare från att bli mer illamående. Härutöver visar statistik och forskning på att det är störst chans att kvinnor utsätts för ett övergrepp är av en man hon känner. 

En pappa. En make. En pojkvän. En kollega. Inte ute i en mörk gränd av en invandrande våldtäktsman. Att stoppa invandringen kommer med andra ord inte stoppa våldtäktskulturen som gror och frodas i det svenska samhället. 

Däremot skulle bland annat jämställdhetsarbete kunna bidra till att stävja våldtäktskulturen. Men Sverigedemokraterna vill strypa finansieringen av det arbetet. Exempelvis genom att slopa bidragen till kvinnoförbunden. Faktum är att Sverigedemokraterna är det största hotet mot jämställdheten och kvinnors rättigheter idag. 

De vill återinföra sambeskattning, som är en känd kvinnofälla. De vill avskaffa pappamånaderna. Och angående abortfrågan så vill de ta oss tillbaka till 1700-talet. Det här är tyvärr bara ett axplock av deras kvinnofientliga politik. 

Jag kan garantera att så fort det här inlägget publiceras så kommer hotfulla meddelanden från Sverigedemokraternas sympatisörer att hagla över min inbox. Kvinnor är osäkra i Sverige för att män utgör ett konstant hot mot oss. Svenska som utländska män. 

Men om det är någon grupp som är överrepresenterad när det gäller kvinnohat så vinner Sverigedemokraterna med hästlängder. Är det något vi behöver bli räddade ifrån så är det Sverigedemokraterna. 

Hanna Bergwall