Lördag 28 Maj
Stockholm

Kahin Ahmed (M): SD bekräftar ännu en gång – de är rasister

Kahin Ahmed (M) reagerar på Sverigedemokraternas Mattias Karlssons senaste uttalande där han jämför Koranen med "Mein kampf".
1 av 3
Kahin Ahmed (M) reagerar på Sverigedemokraternas Mattias Karlssons senaste uttalande där han jämför Koranen med "Mein kampf". Foto: Privat/Nyheter24/TT
Mattias Karlsson (SD).
2 av 3
Mattias Karlsson (SD). Foto: TT NYHETSBYRÅN
Kahin Ahmed (M).
3 av 3
Kahin Ahmed (M). Foto: Privat

Kahin Ahmed (M): "SD:s Mattias Karlssons uttalande är rasistiskt, kränkande, vidrigt och respektlöst mot muslimer runt om i världen."

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Diskriminering, rasistiska påhopp och gränslösa kränkningar mot muslimer har blivit accepterade samhällsföreteelser. 

I Sverige bor mer än 600 000 muslimer. De är en del av samhället och bidrar till samhällsutvecklingen och uppbyggandet av Sveriges välfärdssystem. Muslimer skapar också ekonomiska, kulturella, sociala och handelsmässiga relationer mellan Sverige och den muslimska världen.

SD:s gruppledare och riksdagsledamot Mattias Karlsson har inte visat ett ansvarsfull politiskt agerande, det han har gjort är snarare avskyvärt och förkastligt. 

Hans uttalande, där han jämför Koranen med Hitlers "Mein Kampf", är rasistiskt, kränkande, vidrigt och respektlöst mot muslimer runt om i världen i allmänhet, och muslimer i Sverige i synnerhet.

Han skyr inga medel när han gång på gång försöker att skuldbelägga muslimer samtidigt som han sprider sitt partis populistiska propaganda. Men muslimer i Sverige har inget med nazismen att göra, men det har Sverigedemokraterna.

Det finns många exempel. Till exempel har tidningen Expo avslöjat att SD-politikern Tommy Ernemyr, som tidigare uppmärksammats för en nazisttatuering och sitt förflutna inom Nationalsocialistisk front, har delat låten "Död åt Zog", som uppmanar till väpnad kamp mot en påstådd judisk sammansvärjning som styr Sverige.

Ett annat exempel är Sverigedemokraternas ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedts grova skämt om judar. Eller när Erik Almqvist och Kent Ekeroth tillsammans med partikamraten Christian Westling plockar upp järnrör under en fyllenatt i centrala Stockholm och jagar komikern Soran Ismail.

Eller när SD-ledamoten Markus Wiechel i en Facebookchatt kallade afrikaner i en Youtube-video, som sades visa en påstådd häxbränning, för "satans jävla aphelveten".

Även Björn Söder väckte stor uppmärksamhet när han svarade "Jag tror att de flesta med judiskt ursprung som blivit svenskar lämnar sin judiska identitet" på frågan om man kan vara jude och svensk samtidigt. 

Uttalandet listades som en av de tio värsta antisemitiska händelserna i världen det året, enligt Simon Wiesenthal Center.

Detta är bara några av alla exempel som bevisar SD:s nazistiska rötter och att de inte accepterar FN-konventionen om mänskliga rättigheter, som lyder så här:

"Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap."

Sverigedemokraterna är långt ifrån rumsrena, trots att Jimmie Åkesson låtsas tillämpa begreppet nolltolerans mot rasism och nazism. Han putsar nämligen bara fasaden. 

Om Mattias Karlsson är en ansvarsfull politiker med långsiktiga visioner för vår samhällsutveckling och förstärkandet av vår sociala gemenskap, då borde han istället lägga kraft och tid på att främja ett inkluderande samhälle. Men istället delar han upp medborgarna utifrån härkomst. 

Vi förortsbor kallar Sverigedemokraterna för "Sweden Destroyers".

Kahin Ahmed (M)

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela