Elaine Eksvärd uppmanar alla till att stå upp för allas lika värde och demonstrera mot nazisternas kommande marsch i Göteborg.
1 av 3
Elaine Eksvärd uppmanar alla till att stå upp för allas lika värde och demonstrera mot nazisternas kommande marsch i Göteborg. - Foto: Jesper Anhede/TT
Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Göteborg.
2 av 3
Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar i Göteborg. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Elaine Eksvärd.
3 av 3
Elaine Eksvärd. - Foto: Jesper Anhede / Jesper Anhede

I nazisternas Sverige hör jag och min dotter hemma i en gaskammare

Elaine Eksvärd: "Att låta nazisterna marschera är att säga att min dotter inte får vara här."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nazisterna gasade ihjäl personer med funktionsvariation. Nazister har fått tummen upp att marschera genom Göteborg nästa vecka. 

Personer som tycker att jag och min dotter Evelyn hör hemma i gaskammaren. Jag för mitt mörkare pigment, Evelyn för att hon saknar 27 gener.

Detta tänker jag på nu och det är skälet till att jag inte kan sova. Somliga säger att, att inte låta dem marschera är att vara emot yttrandefrihet. 

Jag säger att, att låta dem marschera är att säga att Evelyn inte får vara här. Evelyn och alla andra barn med funktionsvariation. Och många fler såklart.

Ni får inte säga att Evelyn inte ska få finnas. Ni får inte säga att hennes mamma inte ska få finnas för att hon har ett mörkare pigment.

Inte heller min mamma, som gjorde allt i sin makt för att skydda mig från min pedofilpappa. Ni får inte säga att hon inte ska få finnas för att hon är svart. Och min pedofilpappas vita hud gör inte honom bättre eller mer förtjänt av livet för att han är vit.

Hej, älskade Göteborgare. Har du en familjemedlem med en funktionsvariation? Varje steg nazisterna tar är för att hen ska dö. Känner du en judisk, homosexuell, svart, icke-arisk person som du tycker får vara här lika mycket som du. Stå synlig för dem.

Nazister... Nazister... Nazister...

En Martin Luther King sa att bara kärlek kan driva ut hat. Kanske kan detta vara ett sätt?Jag vill att en motsvarighet till anhörigdelen av pridetåget ska motdemonstrera. Gärna vita män med skyltar på alla anhöriga de står upp för, anhöriga som nazister önskar livet ur. Såna som jag, såna som Evelyn. 

Jag hade gärna sett min make Gustav och cirka 250.000 män (som finns i Göteborgs tätort) med honom med skyltar som "Stolt pappa till Evelyn". Det hade varit en fin motdemonstration. 

Så mycket folk att nazisterna hade fått svårt att ta ett steg. "Stolt make till Anna" och fler olika budskap med bilder på nära och kära till dessa vita män som nazisterna vill utplåna. 

En motprotest i kärlek för dessa personer. För i tystnad frodas hatet. Därför ska vi prata om dem vi älskar. "In the end we wont remember the words of our enemies, but the silence of our friends". 

Är du min vän?

Elaine Eksvärd

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.