Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nazisterna vann – och det är vårt fel

Kevin Torssell​ anser att man låter nazisterna vinna om man sänker sig till deras nivå med våld och stenkastning.

Kevin Torssell​ anser att man låter nazisterna vinna om man sänker sig till deras nivå med våld och stenkastning.

Privat/TT

Polisen stoppar motdemonstranter vid Nordiska Motståndsrörelsens demonstration i helgen.

Polisen stoppar motdemonstranter vid Nordiska Motståndsrörelsens demonstration i helgen.

TT NYHETSBYRÅN

Kevin Torssell​.

Kevin Torssell​.

Privat

Debatt | 02/10/2017 14:29

Kevin Torssell​: "Det som inträffade spelade nazisterna rätt i händerna. Nazisterna vann omgången och det är vårt fel."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Lördagen den 30 september höll den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen, förkortat NMR, en demonstration. Om det nu går att kalla det för en demonstration, de kom aldrig mer än några hundra meter. 

Vad som ersatte deras hatiska nazistdemonstration var en dag av upplopp, våld och ännu mer hat från, till stor del, motdemonstranternas sida. Det som inträffade spelade därmed nazisterna rätt i händerna. Nazisterna vann omgången och det är vårt fel. 

Låt mig förklara hur jag menar. Jag är personligen äcklad av och känner en stark aversion mot att vi lever i ett samhälle där nazistdemonstrationer tar plats. Det är något som hör hemma i en absurd Monty Python-sketch.

Tyvärr verkar vi snarare leva i en Kafkaliknande verklighet, på mer än ett sätt. Faktumet att polisen behövde skydda sig mot och hindra attacker från motdemonstranter under en nazistdemonstration tordes uppröra även den mest vänsterextrema människa. 

Vi vet att NMR inte är främlingar för våld, men att våldet är NMR:s och motdemonstranternas gemensamma kompis påvisar en mörk verklighet där vi som motståndare mot hatet har anammat deras metoder för att stoppa just det vi själva brukar. 

NMR förespråkar våld och hat och det är just det som motståndssidan påvisade i lördags. NMR har alltså vunnit. Vi har börjat bryta mot lagen och angripa poliser för att hindra NMR att göra detsamma. 

Det är vid detta skede i filmerna som hjältarna väljer att inte bli som skurken och skona dennes liv trots allt ont skurken har utsatt hjälten för. 

Detta för att visa att hjälten faktiskt förtjänar sitt epitet. Verklighetens "hjältar" valde däremot att döda skurken och därmed ärva skurkens titel. 

Jag är glad att motdemonstrationer hålls, vi måste visa att samhället och gemene person inte är på deras sida men vi får aldrig ta ett recept från deras bok och agera som de gör, inte för en sekund. Vi måste vara bättre än vad de är. 

Vi må ha förlorat detta slag men kriget ska vi vinna, dock aldrig genom deras metoder.

Kevin Torssell

Håller du med?