Marie Öberg anser att föräldrar som dricker sig fulla framför sina barn är ansvarslösa.
1 av 3
Marie Öberg anser att föräldrar som dricker sig fulla framför sina barn är ansvarslösa. - Foto: Privat/Pixabay
2 av 3
- Foto: Pixabay
Marie Öberg.
3 av 3
Marie Öberg. - Foto: Privat

Föräldrar som super framför era barn – känner ni inget ansvar?

Marie Öberg: "Det är en enorm skillnad på att ta en öl till maten och att supa sig packad och ansvarslös framför sina barn."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Läs Marie Öbergs blogg här.

Jag har så svårt för att se människor vara på offentliga platser tillsammans med sina barn, på en familjegrej liksom, och dricka så pass mycket alkohol att man blir redigt berusad. 

Jag hamnade bredvid en familj på stranden igår, som verkligen gillade alkohol. De köpte drink efter drink uppe i baren, och det var inte några små drinkar man fick där. 

I början blev jag lite avis, där satt jag med min lilla öl liksom. Jag ville nästan gå upp till baren och säga "Samma som dem!", för de såg himla goda ut. Men då jag var med mina barn hade jag självklart aldrig kommit på tanken att häva i mig starksprit. 

Mamman fortsätter att beställa in drinkar, och i takt med att hon blir mer och mer berusad börjar hon också höras mer. Vi hörde henne tammetusan var hon än var. 

Efter en stund börjar hon prata om sex med sina barn, vitt och brett och HÖGT. Hon ska hela tiden ha mer från baren, och upprepar gång på gång att hon är "såååå berusad". 

Detta utspelar sig alltså på semester, på en badstrand, tillsammans med sina BARN! När vi senare möter henne på väg till bussen är hon inte "bara" berusad i mina ögon, hon är riktigt, riktigt full. 

Jag vill absolut inte döma den här personen, jag vet inget om henne. Men situationen berör mig, för det var en stor konsumtion och den gjorde henne full. 

Det knyter sig i magen och jag tycker bara att det är så fel. Det värsta är att detta är vardagen för så många barn där ute. 

Att de aldrig kan göra någonting tillsammans med sina föräldrar utan att det är alkohol med i bilden, att alkoholen styr livet. 

Jag tycker verkligen inte att det är fel att beställa dryck som innehåller alkohol när man är med sina barn, men det är en enorm skillnad på att ta en öl till maten och att bli packad och ansvarslös.

Marie Öberg

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.