Nea Nermina reagerar på klippet som sprids på internet där Paradise Hotel-deltagaren Eric Hagberg slår en kvinna på rumpan.
1 av 3
Nea Nermina reagerar på klippet som sprids på internet där Paradise Hotel-deltagaren Eric Hagberg slår en kvinna på rumpan. - Foto: Privat/Paradise Hotel
Eric Hagberg, känd från Paradise Hotel.
2 av 3
Eric Hagberg, känd från Paradise Hotel. - Foto: Paradise Hotel
Nea Nermina.
3 av 3
Nea Nermina. - Foto: Privat

Eric Hagberg visar att män inte har lärt sig någonting av #MeToo

Nea Nermina​: "Jag hoppas att du läser detta Eric Hagberg. Du har just lagt till ytterligare en kvinnas historia till #MeToo."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Nea Nermina är 27 år, student och feminist.

På lördagen den 28 oktober firade en 23-årig kvinna halloween med sina kompisar på nattklubben Berns i Stockholm. Snygga utstyrslar, god dricka och härligt sällskap stod säkerligen på agendan den kvällen. 

Vad denna kvinna inte visste var att hon skulle få sin kväll förstörd av en man som kände sig berättigad till hennes kropp. En man som bara "skämtade" på hennes bekostnad. 

Är det inte sjukt att en ung kvinna som vill fira halloween med sina vänner inte kan gå utanför sin dörr utan att riskera att drabbas av sliskiga kommentarer, hungriga ögon och tafsande händer av okända män? 

Nu visar det ju sig att denna man i fråga är allt annat än okänd för de flesta av oss. Det var ju Eric Hagberg, känd från Paradise Hotel. En man som på sin Twitter har gett sken av att sympatisera med kvinnor. 

Han kan ses i ett Snapchat-klipp delat av hans polare som sprids på nätet, där Eric smyger fram och smäller till en för honom okänd kvinna på rumpan. Därefter dansar han en segerdans. 

Ja, ni läser helt rätt. Det räckte alltså inte med att han skulle förminska henne genom att ta sig rätten att röra vid hennes kropp, han var tvungen att visa för grabbarna att han inte brydde sig ett skit om övertrampet. 

Nu i efterhand har Eric bett om ursäkt. Har ni en skämskudde så är det dags att krama ihjäl den. Detta kan vara den sämsta ursäkten jag någonsin har läst. 

Notera läst. För det är ju inte så att Eric försökte ta kontakt med kvinnan på riktigt, ansikte mot ansikte, så han kunde be om förlåtelse på sina bara knä. Istället får hon denna halvmesyr till ursäkt. 

Faksimil Facebook

"Det var inte meningen att kränka eller såra dig". "Misstog dig helt för min tjejkompis". "PS: Jag hoppas inte detta förstörde din kväll". "Med vänliga hälsningar, Eric", kan man läsa under Facebook-inlägget där den utsatta tjejen uppmärksammar det inträffade.

MED VÄNLIGA HÄLSNINGAR ERIC!? Jag hoppas att du läser detta Eric, för nu vänder jag mig direkt till dig.

Du säger att du har lärt dig en läxa och fått dig en ordentlig tankeställare, men du visar ju tydligt att du inte har förstått någonting alls. 

Där finns inte ett dyft av självrannsakan eller någonting som lyser igenom som ett godtroget försök att verkligen be om ursäkt. 

Låt mig precisera vad jag menar om du inte förstår mig Eric. Du hade ett försök att ge den här kvinnan en värdig ursäkt, och du misslyckades. Totalt. 

Vi har starka kvinnor som fortfarande i detta nu delar med sig av sina mörka historier om hur en som kvinna blir utnyttjad av män i maktpositioner, att alltför många kvinnor har varit offer för någon form av oönskade sexuella trakasserier eller övergrepp. 

Att du Eric, i denna period av kvinnors solidaritet väljer att svika än en gång, är en spottloska i ansiktet på alla de starka kvinnorna som tillsammans hoppades på förändring. 

Den 28 oktober la vi till ytterligare en kvinnas historia till #MeToo. För varje dag som går lägger vi till fler. Vi kan bara hoppas på att fler män tar åt sig och vaknar upp. För Eric kom hans uppvaknande nu i dagarna. 

Till Aftonbladet säger han att han har fått sig en tankeställare, men handling väger tyngre än ord. Du har visat mig var du står. Det ska inte behövas ett övertramp för att du ska förstå värdet av en kvinna. Du ska inte behöva ett uppvaknande för att behandla kvinnor som människor.

Den unga tjejen som du gjorde till ett offer den 28 oktober kanske godtar din ursäkt en dag, men i mina ögon är du brännmärkt. 

"Med vänliga hälsningar"

Nea Nermina

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.