Stockholm

Emelie, 24: Feminism är inget annat än rasism mot män

Emelie Karlsson anser att dagens feminism har gått för långt och mest handlar om manshat.
1 av 2
Emelie Karlsson anser att dagens feminism har gått för långt och mest handlar om manshat. Foto: Privat/Pixabay/TT
Emelie Karlsson.
2 av 2
Emelie Karlsson. Foto: Privat

Emelie Karlsson: "Feminism är precis som rasism, enda skillnaden är att det är riktat mot män."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Emelie Karlsson är 24 år och jobbar som butikschef i Norge.

Kolla in hennes YouTube-kanal här och följ henne på Instagram.

Om man ser på statistiken för våldtäkt och sexualbrott under 2016 så ser man att det anmäldes 20.300 sexualbrott varav 6720 var våldtäkt. 

I 97 procent av alla våldtäkter var gärningsmannen en man. Det betyder dock inte att 97 procent av alla män våldtar, vilket är en stor skillnad. 

Jag ser i dagens samhälle att det blir mer och mer vanligt att vara extremfeminist eller manshatare. Många feminister säger att de hatar män i grupp och att alla män er potentiella våldtäktsmän, för att de flesta våldtäkter sker av just män. Därför är många kvinnor rädda för att gå hem ensamma sent på kvällen. 

Feminister säger sig stå för jämställdhet mellan könen. De kämpar för att män och kvinnor ska få samma lön, få klä sig lika och inte behöva raka sig. 

Jag har aldrig varit med om att man får olika lön om man gör samma jobb. Om din killkompis jobbar som läkare så är det inte konstigt om han tjänar mer än du som kvinna som jobbar i butik. Sen är det upp till var och en att förhandla om sin lön, oavsett om man är kvinna eller man. 

Jag har fått höra att mansdominerade yrken har högre lön än yrken där det jobbar flest kvinnor och jag ser inte problemet med det. Om en snickare har högre lön än en frisör så har man ändå själv valt att jobba som frisör.

Det är ingen som bestämmer att jag som kvinna inte får bli snickare. När man väljer att utbilda sig till frisör så borde man redan då veta att lönen kanske inte är helt som man hade tänkt sig. Det finns andra vägar att gå om man vill. 

En annan sak som jag reagerar starkt på är kvinnor som väljer att inte använda bindor när de har mens, och som tycker att det ska vara gratis, eftersom kvinnan inte har valt att ha det. 

Nej, det har vi inte valt, men det är mycket annat jag inte har valt också. Betyder det att toalettpapper, blöjor och rakhyvlar ska vara gratis? Sen måste man ju äta, så kanske mat ska vara gratis också? 

Det har gått så långt nu att feminister inte står för jämställdhet längre, de står för att trycka ner män. Feminister vill ha makt när de går runt med sina fula tröjor som det står "girl power" på. 

Tänk vilket jäkla liv det hade blivit om man hade haft en tröja som det står "white power" på. Då hade folk reagerat eftersom det är fel, men det feminister håller på med är precis samma sak. Det är rasistiskt mot en folkgrupp, och den folkgruppen är män. 

Jag är rädd för att få barn i framtiden, rädd för att det barnet kanske blir en pojke och rädd för att den pojken ska växa upp och bli kallad för potentiell våldtäktsman. 

Jag tänker att om man är så himla rädd för män så borde man stanna hemma eller kontakta en psykolog. Om man inte kan gå utanför dörren utan att vara rädd för att bli våldtagen, då är det något fel på dig och inte dem runt dig. 

Män och kvinnor är olika, det är inte meningen att kvinnor ska gå topless. Vi är födda olika med olika kroppar och det kommer aldrig att bli 100 procent jämställdhet mellan könen, vare sig man vill eller inte.

Emelie Karlsson

Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.