Transportstyrelsen

Transportstyrelsen jobbar med allt som rör Sveriges vägar, järnvägar samt luft och sjötrafik. I deras ansvar ligger att utveckla och bibehålla ett transportsystem som fungerar och tar hänsyn till säkerhet, miljö och hälsa.


De ser även till att ge samhället uppgifter om transportmedel och förare. Transportstyrelsen jobbar även med att utforma regler och ser till att de följs genom att utfärda tillstånd som exempelvis körkort.


Senast har de hamnat i blåsvädret för att hela körkortsregistret läckt utomlands med alla bilder. Även känslig information om våra broar, vägar, hamnar och tunnelbanor har läckt ut. Läckan gör att det bland annat går att spåra hemliga personer och mycket annat.


2 dagar sedan 17:44
Transportstyrelsen får prövningstillstånd. Det innebär att Tesla inte får hämta registreringsskyltar direkt hos tillverkaren i väntan på rättegång, efter beslut av Göta hovrätt.
2 dagar sedan 17:02
Göta hovrätt ger Transportstyrelsen prövningstillstånd efter att Transportstyrelsen i går överklagat tingsrättens beslut om att låta Tesla hämta registreringsskyltar direkt från tillverkaren.
2 dagar sedan 08:42
Tesla expanderar i Sverige, uppger bilföretaget i ett pressmeddelande där man inte nämner den pågående strejken.
3 dagar sedan 19:12
A-traktorn blir snabbare när nya EU-regler ska hjälpa den att överleva – men med hårdare krav. Men det lär dröja flera år innan reglerna blir verklighet.
3 dagar sedan 16:04
Transportstyrelsen överklagar tingsrättens beslut om utlämning av registreringsskyltar. Det meddelar myndigheten på måndagen när tidsfristen för en lösning på hur Teslas registreringsskyltar ska kunna hämtas löpte ut.
1 Dec, 06:02
Som land nummer två i Europa tillåter Sverige nya superlånga lastbilar, nio meter längre än dagens ekipage. Från och med fredagen får de rulla på svenska vägar.
28 Nov, 10:46
Under eftermiddagen avgör Solna tingsrätt om Tesla ska få sina registreringsskyltar levererade av Postnord, trots pågående strejk. Detta sedan elbilsjätten stämt Postnord.
27 Nov, 11:36
Tesla stämmer svenska staten genom Transportstyrelsen i kölvattnet av den pågående strejken, rapporterar Dagens industri.
20 Nov, 05:00
Sedan Teslastrejken bröt ut har närmare 1 000 bilar hämtats ut av svenska kunder, visar statistik från Transportstyrelsen. Enligt facket tar det tid innan deras konfliktåtgärder får full effekt.
28 Okt, 13:52
Hemvärnet har anslutit till oljesaneringen längs Blekingekusten. En bärgningsplan har upprättats och väntar på godkännande. När den är godkänd kan man gå vidare med bärgningen, säger Valdemar Lindekrantz på Kustbevakningen.
26 Okt, 10:30
Regeringen vill att det ska vara tillåtet att använda dubbdäck under en längre tid på våren. Dagens regelverk orsakar onödig stress för bilister och verkstäder, enligt infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD).
23 Okt, 10:52
Transportstyrelsen vill se nya synkrav för körkort. Cirka 1 000 svenskar förlorar körkortet varje år på grund av synbortfall. Det nya förslaget innebär att en viss nedsatt ljuskänslighet i synfältet kommer att accepteras, både för lägre och högre behörigheter.
20 Okt, 13:57
Frida Karlsson blir av med körkortet efter den bilolycka hon var inblandad i tidigare i år. Läs mer om Transportstyrelsens beslut här.
5 Okt, 11:26
Hösten 2022 ansökte 18 personer om CSN-pengar med fejkade intyg från Transportstyrelsen för att genomgå pilotutbildningar utomlands, enligt en granskning av Svenska Dagbladet. Enligt tidningen anses en av de ansökande – en 25-årig man – tillhöra "Kurdiska räven" innersta krets.
4 Okt, 04:26
Antalet omkomna på svensk järnväg minskade förra året, enligt en ny rapport från Transportstyrelsen.
2 Okt, 02:40
Trots lågkonjunkturen i Sverige så ser svenskarna inte att ut att dra ner på flygresor. Snarare tvärtom. Både in- och utrikesresorna med flyg ser ut att öka i år och fram till år 2025, enligt Transportstyrelsen.
26 Sep, 11:46
Skyddet mot terrorattacker på tåg och tunnelbana är högt – men ytterligare åtgärder krävs, enligt regeringen.
18 Sep, 18:46
De senaste tio åren har över 16 000 personer i Sverige fått körkort med alkolås utfärdat, vilket är flest i Europa, enligt ett pressmeddelande från Transportstyrelsen.
17 Sep, 05:20
Färre dog på vägarna under årets sommarmånader jämfört med tidigare år. Under juni–augusti omkom 66 personer på de svenska vägarna, att jämföra med i snitt 73 personer samma period 2018–2022, visar siffror från Transportstyrelsen.
4 Sep, 12:54
Tågföretagen samt företag och organisationer inom kollektivtrafiken ska redogöra för hur de arbetar för att höja säkerheten när terrorhotnivån i Sverige har ökat.
1 2 3 4 ... 6