All inclusive och Call me by your name
All Inclusive (t.v.) och Call Me By Your Name.

7 härliga sommarfilmer – som ger den rätta sommarkänslan

En regnig sommardag finns det väl inget bättre än att kura ihop sig i soffan med en mysig film som får en att drömma sig bort till varma och soliga dagar. Här kommer sju somriga filmer som gör precis detta!


Alla dessa filmer finns att streama på Viaplay. Här kan du signa upp dig – du får prova gratis i två veckor. 

1. Call Me By Your Name

Den här Oscarsbelönade filmen utspelar sig på 80-talet i norra Italien. 17-årige Elios pappa är arkeologiprofessor och över sommaren kommer en amerikansk student för att bo hos familjen, och en relation mellan honom och Elio utvecklas. 

Det vackra italienska landskapet och sommarlivet i familjens stora villa – där dagarna ägnas åt sol, bad, läsning, långa luncher och middagar, dans om kvällarna – är den perfekta inramningen för den fina kärlekshistorien. Filmen finns att se på Viaplay.

2. Superswede

Denna film handlar om racinglegendaren Ronnie Petersons liv, som slutade med en våldsam dödskrasch 1978 – när han bara var 34 år gammal. Racingsporten under 70-talet var en glamourös värld där förarna var superstjärnor, men det var också en farlig värld som skördade flera dödsoffer. Se den spännande dokumentärfilmen på Viaplay.

3. Letters to Juliet

Om du vill drömma dig bort till Italien är detta helt rätt film. Sophie reser med sin fästman till Verona, Romeo och Julias hemstad. Där hittar hon ett 50 år gammalt kärleksbrev som hon svarar på. Det hela slutar med en roadtrip genom Italien för att återförena det gamla kärleksparet.

Du ser den på Viaplay.

4. All Inclusive

Vill du se en klassisk svensk komedifilm kan vi tipsa om denna. Den handlar om två systrar som reser till Kroatien med sin mamma för att fira mammans 60-årsdag. Hennes man har precis lämnat henne och döttrarna har lite olika uppfattningar om hur hon bäst ska muntras upp. Spana in filmen på Viaplay.

5. Eat, Pray, Love

Trots att hon på ytan verkar ha allt inser Liz Gilbert att hon inte är lycklig. Hon bryter upp från allt och mitt i livskrisen bestämmer hon sig för att resa till Italien, Indien och Bali för att förhoppningsvis hitta svar på hur hon ska leva sitt liv. Du kan se den härliga och inspirerande filmen på Viaplay här.

6. En sista semester

Hälsan är inte längre på topp hos det äldre paret John och Ella; han börjar bli dement och hon lider av cancer. Men de vägrar låta sina medelålders barn bestämma över dem, utan ger sig iväg på en roadtrip från Massachusetts ner till soliga Florida och stöter på både med- och motgångar på vägen. Denna dramakomedi är både fin och vemodig. Se den på Viaplay.

7. Little Miss Sunshine

Det är något med roadtrip-filmer som verkligen ger sommarkänsla. Little Miss Sunshine handlar om sjuåriga Olive som ska delta i en skönhetstävling, och hela den galna och dysfunktionella familjen följer med på resan tvärs över USA i en gammal minibuss. En riktigt rolig och hjärtevärmande film som även belönades med två Oscars. Se den på Viaplay.

På Viaplay kan du streama massor av grymma filmer och serier. Spana in hela utbudet och köp här – du får prova fritt i två veckor.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då har stjärnspäckade svenska thrillerserien premiär – se trailern här

10 Jul 2019, 14:46

New Amsterdams Ryan Eggold – om att spela läkare i den populära serien

8 Jul 2019, 13:40
Känd från serier som The Blacklist och klassikern 90210 tar nu Ryan Eggold rollen som den ambitiösa doktorn Max Goodwin i den nya sjukhusserien. Vi har träffat honom och pratat om hur det är att spela läkare.

Quiz: Här är nästa film du borde se – baserat på vad du tittat på innan

1 Jul 2019, 11:52
Vet du inte vad du ska se härnäst? Gör detta test så kanske vi kan hjälpa dig på traven.

Här är 25 filmer och serier som du kan streama i juli

1 Jul 2019, 09:14
Ny månad betyder att det kommer nya spännande filmer och serier att streama. Här är 25 filmer och serier som släpps på Viaplays streamingtjänst i juli!

10 riktigt spännande filmer – baserade på verkliga händelser

28 Jun 2019, 09:20
En spännande film blir ännu mer spännande när man får veta att händelserna faktiskt utspelat sig i verkligheten. Här kommer 10 sjukt spännande sådana filmer!

Sommarens hetaste filmer på Viaplay – som du inte får missa

21 Jun 2019, 14:00
Har du inte sett dessa filmer? Då vet du vad du ska göra under nästa regniga sommardag, eller när du är uttråkad på stranden.