Måndag 3 Okt
Stockholm

Zlatan vs Reinfeldt – vem är bäst?

Showdown!
1 av 10
Showdown!. Foto: TT Bild/Montage
2 av 10
3 av 10
4 av 10
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

Efter att en moderat politiker twittrat ut "att ersätta Reinfeldt är som att ersätta Zlatan", ska nu Nyheter24 ta itu med frågan en gång för alla. Vem är bäst? Zlatan eller Fredrik?

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rond 1: HÅR


Bildkälla: TT

Reinfeldt går ut hårt med sin klassiska look a la Alfons farsa. Lättskött, snabbtvättat, men inte så spännande. Zlatans tjocka man med tillhörande tofs lever ett eget liv. Överlägsen seger för Ibra!

Zlatan - Reinfeldt 1-0

Rond 2: PÅLITLIGHET


Bildkälla: TT

Zlatan byter klubb typ lika ofta som Reinis byter slips. Fredrik gick med i MUF på det glada 80-talet och har varit Moderaterna trogen sen dess. Reinfeldt kvitterar!

Zlatan - Reinfeldt 1-1

Rond 3: KULTUR

Bildkälla: TT

"Jag är Zlatan" slog ner som en bomb i litteratur-Sverige och fick en hel generation att börja läsa. Reinfeldt skrev böcker i sin ungdom, men vill i dag inte kännas vid dem. Zlatan har ena foten i Babel-soffan, och får därför poäng.

Zlatan - Reinfeldt 2-1

Rond 4: VINNARSKALLE

Bildkälla: TT

Svårt! Det här är nämligen två killar som älskar att vinna. Reinfeldt lyckades vinna två val i rad, och Zlatan har vunnit ungefär allt som finns (förutom den där j-a Champions). Oavgjort!

Zlatan - Reinfeldt 3-2

Rond 5: KONTAKTNÄT

Bildkälla: TT

Zlatan har spelat med eller mot de flesta som är någonting i fotbollsvärlden. Han är världskändis och tjenis med David Beckham. Men Fredrik känner Putin, Merkel, Cameron. Han känner Barack Obama. Det går inte riktigt att slå. Har du USA:s president i telefonboken så är du kungen av kontaktnät. Poäng Fredrik!

Reinfeldt - Zlatan 3-3

Rond 6: HUMOR

Bildkälla: TT

Mycket snack, mycket verkstad? Båda de här grabbarna är riktiga citatmaskiner. 

Zlatans bästa: "Det är ingenting att se fram emot, för en sak är säker – ett VM utan mig är ingenting att titta på." - Inför VM 2014

Reinfeldts bästa: "Om alla liknar Carl bekräftas vanföreställningarna av moderaterna. Det blir ett parti för Carl Bildt-kopior." - Inför valet 2006

Helt ärligt hade vi underskattat Reine på den här punkten. Som en underdog reser han sig på nio, men Zlatan slår han så klart inte.

Zlatan - Reinfeldt 4-3,5

Rond 7: FANS

Bildkälla: TT

Nu är det spännande! I sista ronden så handlar det om folklighet. Reinfeldt har som sagt blivit omvald som statsminister, men för bara ett par veckor sedan sa svenska folket att det var slut på kärleken. Och Zlatan? Ja, alla älskar ju Zlatan! 

Slutresultat: Zlatan - Reinfeldt 5-3,5


Det blev en tuff fajt, och Reinfeldt gjorde en stark insats. Men Zlatan tar hem matchen.

Så nu är det vetenskapligt bevisat: Att ersätta Reinfeldt är INTE som att ersätta Zlatan. 

Bildkälla: TT

Vem är bäst?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.