Showdown!
1 av 10
Showdown! - Foto: TT Bild/Montage
2 av 10
- Foto: TT Bild
3 av 10
- Foto: TT BIld
4 av 10
- Foto: TT Bild
5 av 10
- Foto: TT Bild
6 av 10
- Foto: TT Bild
7 av 10
- Foto: TT Bild
8 av 10
- Foto: TT Bild
9 av 10
- Foto: TT Bild
10 av 10
- Foto: TT Bild

Zlatan vs Reinfeldt – vem är bäst?

Efter att en moderat politiker twittrat ut "att ersätta Reinfeldt är som att ersätta Zlatan", ska nu Nyheter24 ta itu med frågan en gång för alla. Vem är bäst? Zlatan eller Fredrik?


Rond 1: HÅR


Bildkälla: TT

Reinfeldt går ut hårt med sin klassiska look a la Alfons farsa. Lättskött, snabbtvättat, men inte så spännande. Zlatans tjocka man med tillhörande tofs lever ett eget liv. Överlägsen seger för Ibra!

Zlatan - Reinfeldt 1-0

Rond 2: PÅLITLIGHET


Bildkälla: TT

Zlatan byter klubb typ lika ofta som Reinis byter slips. Fredrik gick med i MUF på det glada 80-talet och har varit Moderaterna trogen sen dess. Reinfeldt kvitterar!

Zlatan - Reinfeldt 1-1

Rond 3: KULTUR

Bildkälla: TT

"Jag är Zlatan" slog ner som en bomb i litteratur-Sverige och fick en hel generation att börja läsa. Reinfeldt skrev böcker i sin ungdom, men vill i dag inte kännas vid dem. Zlatan har ena foten i Babel-soffan, och får därför poäng.

Zlatan - Reinfeldt 2-1

Rond 4: VINNARSKALLE

Bildkälla: TT

Svårt! Det här är nämligen två killar som älskar att vinna. Reinfeldt lyckades vinna två val i rad, och Zlatan har vunnit ungefär allt som finns (förutom den där j-a Champions). Oavgjort!

Zlatan - Reinfeldt 3-2

Rond 5: KONTAKTNÄT

Bildkälla: TT

Zlatan har spelat med eller mot de flesta som är någonting i fotbollsvärlden. Han är världskändis och tjenis med David Beckham. Men Fredrik känner Putin, Merkel, Cameron. Han känner Barack Obama. Det går inte riktigt att slå. Har du USA:s president i telefonboken så är du kungen av kontaktnät. Poäng Fredrik!

Reinfeldt - Zlatan 3-3

Rond 6: HUMOR

Bildkälla: TT

Mycket snack, mycket verkstad? Båda de här grabbarna är riktiga citatmaskiner. 

Zlatans bästa: "Det är ingenting att se fram emot, för en sak är säker – ett VM utan mig är ingenting att titta på." - Inför VM 2014

Reinfeldts bästa: "Om alla liknar Carl bekräftas vanföreställningarna av moderaterna. Det blir ett parti för Carl Bildt-kopior." - Inför valet 2006

Helt ärligt hade vi underskattat Reine på den här punkten. Som en underdog reser han sig på nio, men Zlatan slår han så klart inte.

Zlatan - Reinfeldt 4-3,5

Rond 7: FANS

Bildkälla: TT

Nu är det spännande! I sista ronden så handlar det om folklighet. Reinfeldt har som sagt blivit omvald som statsminister, men för bara ett par veckor sedan sa svenska folket att det var slut på kärleken. Och Zlatan? Ja, alla älskar ju Zlatan! 

Slutresultat: Zlatan - Reinfeldt 5-3,5


Det blev en tuff fajt, och Reinfeldt gjorde en stark insats. Men Zlatan tar hem matchen.

Så nu är det vetenskapligt bevisat: Att ersätta Reinfeldt är INTE som att ersätta Zlatan. 

Bildkälla: TT

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem är bäst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.