9 saker som du råkar ut för på julfesten – varje gång

Varsågod – här är alla misstag du gjorde på förra årets jobbjulfest plus alla misstag du kommer att göra i år igen.


Det börjar närma sig jul. Nu har du bara ett hinder att ta dig förbi innan du kan lämna kontoret och låta julefriden sänka sig över ditt liv – den obligatoriska jobbjulfesten. 

Du tror att du kan lära dig av tidigare misstag. När det gäller julfester har du fel. 

Varsågod – här är allt du kommer göra dig skyldig till, i år igen:

1. Du kommer för tidigt

Hur länge du än väntar hemma, hur mycket tid du än tar för att välja en outfit, så kommer du att komma innan alla andra. Så är det bara. Det enda sättet att undvika det här är att inte komma på festen alls.


Bildkälla

2. Du dricker för mycket

Antagligen den mest klassiska. Vatten och vodka ser trots allt likadana ut. Vem kan egentligen se skillnad på dem? Du föreslår ett shotrace genom att hojta: "Hörde jag någon nämna shotrace??!"

Sedan får upp visa upp årets blötaste nyårsfyrverkeri – ett par veckor i förtid.


Bildkälla

3. Du får för dig att festen hade maskeradtema

Du får inbjudan i november. Du läser igenom en gång, och glömmer sedan bort vad det står. En vecka innan festen tänker du: "Var det inte en maskerad ändå?" Utan att läsa igenom igen rusar du sen till Buttericks.


Bildkälla

4. Du kommer väldigt överklädd

Du går kanske inte på så många fester. Du har ett svagt minne av någon kostymfilm du sett på TV. Full av självförtroende glider du därför in i rummet klädd i frack, hög hatt och cape. Du möts av ett hav av vita T-shirts, och ditt självförtroende försvinner snabbt.


Bildkälla 

5. Du kommer väldigt underklädd

Du ser en kostymfilm på TV. "Så där kan det knappast vara", tänker du, och dyker därför upp på festen klädd i vit T-shirt. Inne i rummet möts du av ett hav av frackar och höga hattar.


Bildkälla

6. Du hamnar bredvid den enda på jobbet som du aldrig har talat med

Det finns förstås en anledning till att du aldrig pratat med den här personen. Du spenderar tiden med försöka sjunga med i den pinsamma tystnaden. Det går sådär.


Bildkälla

7. Du känner inte igen någon du suttit i samma rum som i två år

Du går fram till personen och säger: "Hej, vem kom du tillsammans med?" Förstås visar det sig att du suttit tre meter ifrån personen i flera år.


Bildkälla

8. Du "glömmer bort" att du inte kan dansa

Det är dags att dansa. Vanligtvis gömmer dig bakom en krukväxt. Men just nu har du, av någon anledning, ett väldigt självförtroende. Alla backar från dansgolvet i förskräckelse. Men vad gör det? I ditt huvud ser du så här sensationell ut:


Bildkälla 

9. Du får för dig att du är kompis med chefen

Du börjar tala med chefen som om du var en jämlik. Därefter spårar det. "Om jag inte kommer ihåg det så har det aldrig hänt", tänker du förhoppningsfullt morgonen efter.


Bildkälla 

Dagen efter börjar festbilder långsamt dyka upp på sociala medier. Du vet inte om det förstås, eftersom du sitter på flygplatsen, klädd i lösmustasch och solglasögon. Efter allt som har hänt har du inget annat val än att försvinna in i djungeln, för att återkomma först när det är dags för nästa års julfest.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att skämma ut dig på årets julfest?
Tack för din röst!
Senaste nytt

5 saker du ska tänka på när du söker jobb som ung

29 Mar 2018, 09:05

Älskar du Fast & Furious? Nu kan du uppleva filmerna live!

26 Mar 2018, 17:07
I maj lämnar The Fast and the Furious bioduken och intar Globen med en actionspäckad liveshow fylld med rafflande stunt – och några av de mest ikoniska bilarna från filmserien. Räck upp handen om du är peppad för två adrenalinstinna timmar med rusande motorer!

Testa dig: Vad kan du om bilarna i Fast & Furious-filmerna?

12 Mar 2018, 15:31
Snart kommer Fast & Furious till Stockholm i form av en show i Globen. I och med det vill vi testa dina kunskaper om filmseriens bilar.

Vuxenvärlden – varför lyssnar ni inte när vi ropar på hjälp?

6 Feb 2018, 16:29
Mottagandet när unga säger att de mår dåligt på grund av sociala medier oroar Isa Galvan, programledare i webb-tv-serien #MissLyckad.

Samina, 13 år: "Jag har inget perfekt liv som alla YouTubers"

26 Jan 2018, 11:42
Allt fler unga mår dåligt på grund av sociala medier. #MissLyckad är initiativet som ska ändra på det.

7 saker du bara känner igen om du växte upp med tjock-TV

12 Jan 2018, 15:59
Det fanns faktiskt en tid före obegränsat streamingutbud och TV-tittande via smartphones. Väck minnena till liv med den här listan.