Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 stadier du går igenom när du tar upp träningen igen

Du hade glömt hur skönt och jobbigt det här kan vara.

Du hade glömt hur skönt och jobbigt det här kan vara.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Geddit | 16/12/2015 20:09

Har du tränat och lagt av, och sedan tagit upp träningen igen? Då kommer du garanterat att känna igen dig i dessa punkterna.

1. Kicken

Du undrar varför du någonsin slutade träna, det är ju det härligaste som finns.

Bildkälla

2. Konditionen

Trots att du springer till bussen varje morgon verkar konditionen vara som bortblåst. Kanske har du till och med utvecklat någon sorts astma under åren som gått utan träning??..

Bildkälla

3. Fötterna

Under dessa år har du trott att dina fötter läkte ihop sig själva. Men fotlederna gör dig nu påmind om alla de gånger du stukat fötterna och skippat att gå till sjukgymnasten.

Bildkälla

4. Fruktbegäret

Efter att du tränat känner du att du vill äta något gott men också nyttigt. Det är då man utvecklar fruktbegäret. Det enda du är sugen på är frukt. Tills du ätit upp den, då vill du ha chips.

Bildkälla

5. Svetten

Du blir påmind om hur det känns att vara sådär riktigt svettig. Otroligt nog är det en skön känsla ändå.

Bildkälla

6. Vinnarinstinkten

Du hade nästan trott att du blivit en bra förlorare men du hade snarare glömt hur det känns att missa bollen. Och du kan inte hejda ett "yes!" varje gång du vinner poäng.

Bildkälla

7. Träningsvärken

Du vaknar upp dagen efter du tränat och känner dig som en ny, friskare och hälsosammare människa. Tills du sätter dig upp och inser att du lagt på dig träningsvärken från helvetet. Bara hur du ska klara av att kliva ur sängen blir ett mysterium och att orka hålla upp kaffekoppen ska vi inte ens prata om.

Bildkälla

Tränar du regelbundet?