Erika har genomgått en förvandling efter att hon började träna.
1 av 11
Erika har genomgått en förvandling efter att hon började träna.
Hon tränar nu upp till fem dagar i veckan.
2 av 11
Hon tränar nu upp till fem dagar i veckan.
Här är Erika för några år sedan. I dag tycker hon att hon var alldeles för smal.
3 av 11
Här är Erika för några år sedan. I dag tycker hon att hon var alldeles för smal.
Bild från Erikas Intragram "ehallebratt"
4 av 11
Bild från Erikas Intragram "ehallebratt"
Erika för några år sedan.
5 av 11
Erika för några år sedan.
Tjejmilen avklarad.
6 av 11
Tjejmilen avklarad.
Träning och mat är i dag en stor del av Erikas liv
7 av 11
Träning och mat är i dag en stor del av Erikas liv
Gym och banangröt.
8 av 11
Gym och banangröt.
Obligatorisk äterdag.
9 av 11
Obligatorisk äterdag.
Nu mår Erika bättre än någonsin.
10 av 11
Nu mår Erika bättre än någonsin.
En av Erikas instagram-bilder.
11 av 11
En av Erikas instagram-bilder.

Så kämpade Erika till sig sina magmuskler

På Instagram kan inspirationssugna bevittna andra användares viktnedgångar och kamp för att tappa kilon. Men sedan finns de de som gör precis tvärt om - kämpar för att gå upp.


Han tränar kändisarna

Han ligger bakom Mikael Persbrandts superkropp och Patrik Ekwalls flås. Nyheter24 har pratat med mannen bakom de svenska stjärnornas fysik.

22-åriga Erika Erika Hallebratt har alltid varit smal - trots att hon festat mycket och slarvat med maten. Träning var ingenting som lockade. Till den dag  Erika blev kär i en personlig tränare. 

Medan Instagram svämmar över av dokumenterande av tappade kilon är Erika en av de som tvärtom, kämpar för att gå upp i vikt. 

– Det är ofta viktminskning som är många tjejers mål med träningen. Men det var faktiskt tvärtom för mig. Jag ville bli stark och bygga muskler, absolut inte gå ned i vikt. Nu mår jag så jävla bra. Vissa tyckte att det gick till överdrift medan andra tyckte att det var motiverande att se en smal tjej som satsade på att bygga muskler i stället för att banta, säger Erika till Nyheter24.

Med en total omvändning i livet kom även andra effekter.

– Jag är mycket piggare, jag sover alltid väldigt bra på nätterna, det gjorde jag verkligen inte innan jag började med träningen. Det är en härlig känsla att känna sig så mycket starkare och uthålligare än vad jag tidigare gjorde och att hela tiden orka mer och mer. 

"Jag låter det aldrig gå till överdrift"

Erika började med att dra ner på festerna, att sova mer och att faktiskt börja tänka på vad hon stoppade i sig. 

– Det man inte får glömma är att man måste äta mycket - men bra mat. Många tjejer tränar hårt men äter inte ordentligt, det är inte bra alls. Alltså visst jag äter nyttigt men jag låter det aldrig gå till överdrift. Jag är duktig på att unna mig onyttigheter ibland också, berättar hon.

Så vad ska man göra för att hålla motivationen uppe? 

– Hitta ett hållbart träningssätt som passar just dig. Vissa kör stenhårt i två veckor och lägger sedan av. Testa på nya träningssätt, träna tillsammans med en kompis, gärna någon med lite erfarenhet som kan hjälpa dig, och sätt hela tiden mål, säger Erika och fortsätter:

– Så fort du känner att du utvecklats och det hänt saker med kroppen så blir du supermotiverad. Jag planerar alltid min träning innan jag går på gymmet. Annars kan det lätt bli att man bara segar omkring. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

25 Mar, 16:36

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.

Läkaren slår hål på myterna om vinterkräksjuka – så skyddar du dig bäst

30 Dec 2023, 14:37
Säsongen för vinterkräksjuka har anlänt till Sverige och som vanligt väntas tusentals drabbas av det jobbiga viruset. Nyheter24 har pratat med Doktor24:s ansvariga läkare Lars Lindstedt, som berättar hur du skyddar dig på bästa sätt.