Stockholm

Ida Warg: Här är sex
positiva saker med kaffe

Ida berättar om varför du bör sörpla i dig minst en kopp om dagen.
1 av 2
Ida berättar om varför du bör sörpla i dig minst en kopp om dagen.
2 av 2

Nyheter24:s och Modettes hälsoexpert berättar om varför kaffe fungerar som en riktig dunderdryck.


Läs mer
Lär känna Ida

Ida Warg är 26 år och bor i Stockholm.

Idas blogg hittar du här.

Samt här på Facebook

Och hennes Instagram här

Bränner fett

Kaffe kan hjälpa dig att bränna fett. Kollar du innehållsförteckningen på de flesta fettförbränningspillren så hittar du koffein som en av ingredienserna. Koffein höjer ämnesomsättningen och ökar oxidationen av fettsyror och kan förbättra fysisk prestation. 

Förbättrar ditt humör

Kaffe kan förbättra ditt humör då det innehåller massa antioxidanter som gör dig glad. En studie som har gjorts visar att människokroppen lättare tar upp antioxidanterna från kaffet än från frukt och grönt.

Motverkar diabetes

Kaffe kan ha en väldigt positiv inverkan på att motverka Diabetes typ 2 som nu för tiden är en väldigt vanligt förekommande sjukdom. Men forskning visar att kaffedrickare är minst benägna att bli diabetiker.

Motverkar depression 

Det sägs också att kaffe kan motverka att bli deprimerad. Det beror inte bara på att man blir "koffein-hög" utan att kaffe innehåller massa antioxidanter vilket får dig på gott humör. En studie visar att de som dricker fyra eller fler koppar kaffe om dagen har 10 procent mindre risk att bli deprimerad. 

Gör dig smartare 

Kaffe gör dig smartare då det kan förbättra minnet, vaksamhet och reaktionstid och gör dig mer skarp.

Förbättrar träningsprestationen

Att dricka en kopp kaffe kan förbättra träningsprestationen och speciellt för de som utför uthållighetsträning som till exempel löpning och cykling. Koffeinet ökar antalet fettsyror i blodet vilket gör att man kan använda det som bränsle och spara kolhydraterna. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.