Ida berättar om varför du bör sörpla i dig minst en kopp om dagen.
1 av 2
Ida berättar om varför du bör sörpla i dig minst en kopp om dagen.
2 av 2

Ida Warg: Här är sex
positiva saker med kaffe

Nyheter24:s och Modettes hälsoexpert berättar om varför kaffe fungerar som en riktig dunderdryck.


Lär känna Ida

Ida Warg är 26 år och bor i Stockholm.

Idas blogg hittar du här.

Samt här på Facebook

Och hennes Instagram här

Bränner fett

Kaffe kan hjälpa dig att bränna fett. Kollar du innehållsförteckningen på de flesta fettförbränningspillren så hittar du koffein som en av ingredienserna. Koffein höjer ämnesomsättningen och ökar oxidationen av fettsyror och kan förbättra fysisk prestation. 

Förbättrar ditt humör

Kaffe kan förbättra ditt humör då det innehåller massa antioxidanter som gör dig glad. En studie som har gjorts visar att människokroppen lättare tar upp antioxidanterna från kaffet än från frukt och grönt.

Motverkar diabetes

Kaffe kan ha en väldigt positiv inverkan på att motverka Diabetes typ 2 som nu för tiden är en väldigt vanligt förekommande sjukdom. Men forskning visar att kaffedrickare är minst benägna att bli diabetiker.

Motverkar depression 

Det sägs också att kaffe kan motverka att bli deprimerad. Det beror inte bara på att man blir "koffein-hög" utan att kaffe innehåller massa antioxidanter vilket får dig på gott humör. En studie visar att de som dricker fyra eller fler koppar kaffe om dagen har 10 procent mindre risk att bli deprimerad. 

Gör dig smartare 

Kaffe gör dig smartare då det kan förbättra minnet, vaksamhet och reaktionstid och gör dig mer skarp.

Förbättrar träningsprestationen

Att dricka en kopp kaffe kan förbättra träningsprestationen och speciellt för de som utför uthållighetsträning som till exempel löpning och cykling. Koffeinet ökar antalet fettsyror i blodet vilket gör att man kan använda det som bränsle och spara kolhydraterna. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

3 dagar sedan 18:12

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

25 Mar, 16:36
Årets pollensäsong är här, något som innebär rinniga ögon och nästäppa för många. Nyheter24 har pratat med Catharina Claesson, chef för Farmaci på Apotek Hjärtat, om hur man maximerar effekten på sin allergimedicin.

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.