Fredag 30 Jul
Stockholm

Modettes matbloggare ger dig tips på ett nyttigt påskbord

Hon är Modettes nya matbloggare.
1 av 9
Hon är Modettes nya matbloggare. Foto:
Där får du bland annat se vackra och inspirerande matbilder.
2 av 9
Där får du bland annat se vackra och inspirerande matbilder. Foto:
Tårta med jordgubbar.
3 av 9
Tårta med jordgubbar. Foto:
Smoothies.
4 av 9
Smoothies. Foto:
Afternoon tea.
5 av 9
Afternoon tea. Foto:
Samt ta del av de smaskiga recepten. Här är en avocadosoppa.
6 av 9
Samt ta del av de smaskiga recepten. Här är en avocadosoppa. Foto:
Denna gång bad vi henne tipsa om hur man kan få till ett nyttigt men gott påskbord.
7 av 9
Denna gång bad vi henne tipsa om hur man kan få till ett nyttigt men gott påskbord. Foto:
Samt hur man gör egna sötsaker i påsk.
8 av 9
Samt hur man gör egna sötsaker i påsk. Foto:
På fritiden är Edita även en träningstjej.
9 av 9
På fritiden är Edita även en träningstjej. Foto:

Vi välkomnar Modettes nya bloggerska Edita Renlund. Edita bloggar under namnet Foodjunkie och kommer – som namnet avslöjar – att blogga om mat. Vi passade på att fråga henne hur man fixar sig ett nyttigt men gott påskbord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ Edita

Här kan du följa den inspirerande bloggen Foodjunkie.

Berätta lite om dig själv. Vem är du?

– Jag heter Edita och år 26 år gammal. Jag är positiv och nyfiken, gillar att umgås med nära och kära, speciellt över en middag. Älskar nämligen mat, alla former. Jag är inte rädd för att testa nytt! Jag vill visa mina läsare hur lätt och kul det kan vara i köket.

Hur ska man göra för att äta nyttigare i påsk?

– Haha, jag är en gottegris. Allt kan man äta med måtta. Men det finns så mycket som är gott och samtidigt nyttigt, säger hon och fortsätter:

– På påskbordet blir det lax, ägg, löjrom, färskpotatis och någon vårig dessert.

Ge oss lite recept på goda men nyttiga saker till påskbordet.

– Då har jag ett gott recept på påskgodis. Mixa ihop frysta hallon och torkade aprikoser samt en droppe agave sirap. Platta ut på en plåt. Låt det stå i ugnen på låg värme tills ni känner en bra "godiskonsistens". Skär sen längder. Perfekt "godisrem" att få i påskägget.

I matväg då?

– När jag tänker på påskmat så tänker jag mycket ägg. Och gör det inte så svårt. Fint att lägga en klick löjrom på ett delat hårdkokt ägg och en skiva rödlök på. På toppen lite dill. Inget mörk kött skulle finnas på mitt påskbord. Det ska kännas som lätt mat. Sill, lax, sparris, morötter med massa olika röror till nybakt bröd. Glöm heller inte att dekorera med fina tulpaner, kvistar, fjädrar! Alla olika färger haha.

Ur ren hälsosynpunkt – vad ska man undvika?

– Smaka tycker jag aldrig är förbjudet. Speciellt inte om man är bortbjuden, då ska man smaka på allt och lära sig nya smaker. Vi lagar mat på så olika sett. 

Hur tränar du under påsken? Vad gör folk ofta fel?

– Folk skjuter gärna upp sina problem, att tänka att jag tar nya tag efter långhelgen. FEL FEL FEL. Börja idag. Ut och promenera nu när man är ledig och har tid, och må bra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela