Nicolina Axelsson var en av de som klarade utmaningen.
1 av 6
Nicolina Axelsson var en av de som klarade utmaningen. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / Privat
Loppet beskrivs som en mardröm.
2 av 6
Loppet beskrivs som en mardröm. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Ett av hindrena är att springa igenom de här "trådarna" som ger stötar.
3 av 6
Ett av hindrena är att springa igenom de här "trådarna" som ger stötar. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Ett annat att bli tacklad av amerikansk fotbollsspelare.
4 av 6
Ett annat att bli tacklad av amerikansk fotbollsspelare. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Det heter ju inte Tough Viking för intet.
5 av 6
Det heter ju inte Tough Viking för intet. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Nicolina Axelsson och kompisen Jim Högberg efter loppet.
6 av 6
Nicolina Axelsson och kompisen Jim Högberg efter loppet. - Foto: Privat

"Så klarade jag Tough Viking"

22-åriga Nicolina klarade sig igenom mardrömsloppet. – Vill man så kan man. Jag skulle inte säga att man inte kan springa loppet. Men om man aldrig har tränat bör man avstå.


Tough Viking

Tough Viking är Nordens största hinderbanerace. Loppet är 7-15 kilometer långt beroende på vilken tävling du anmäler dig till. Specialister inom kustjägarkompaniet är hjärnorna bakom hindren som bland annat består av isbad, elstötar och amerikanska fotbollslag. Du kan antingen tävla själv, i par eller i lag. 

Rekommenderad klädsel är skor med terrängsula och PlayDry-kläder. Hela äventyret kostar 790 kr inklusive moms. Anmälan görs på: http://toughviking.se/?page_id=627 

Tough Viking, extremloppet med hinder man kan drömma mardrömmar om sprangs i lördags för andra gången i år. 

Den sju kilometer långa banan i Hagaparken i Stockholm innehöll 16 hinder skapade av experter inom kustjägarkompaniet. Bland dessa fanns istankar, amerikanska fotbollspelare som rusade mot deltagarna och ett område som gav elstötar. 

Enligt Metro sprang 4 000 personer loppet. En av dessa var Nicolina Axelsson, 22 år. Men hur är det egentligen att genomföra Tough Viking och hur vältränad måste man vara?

– Tough Viking var det tuffaste och roligaste jag gjort! Man är så utmattad att allt handlar om vilja tillslut.

När man läser om elstötar och isbad är det lätt att tro att man måste vara en gladiator för att ta sig igenom banan. Hur ofta tränar du?

– Jag tränar tre gånger i veckan och jag varvar mellan styrketräning och thaiboxningsfys.

Hur gör man för att orka?

– Vill man så kan man. Jag skulle inte säga att man inte kan springa loppet. Men om man aldrig har tränat bör man avstå.

Ge oss experttips!

– Träna mycket överkropp och även kondition. Spring intervaller blandat med burpees för att träna uthållighet. Var förberedd på det värsta och träna på att inte ge upp lätt. Med fel inställning tar du dig inte ens förbi första hindret. Det går på jävlar anamma. Tränar du tre gånger i veckan och  är jävligt envis klarar du detta.

Vilket var det värsta hindret?

– Kustjägarhindret! Man ska simma från en punkt till en annan, cirka 500 meter. Det var sju grader i luften och regnade. Det var svårt att återhämta sig när man blev så nedkyld. 

Såg du någon som skadade sig?

– En tjej hade spräckt ögonbrynet men hon tog sig i mål. Jag faceplantade i ett lerhinder och min sko försvann, men jag hade ingen tanke på att ge upp!

Hur var det att komma i mål?

– Den känslan var helt fantastisk! Jag ville skrika ut min glädje! Jag hade så mycket adrenalin att jag inte ens tänkte på hur jobbigt det var. Men efter en stund kom chocken. Kylan sprängde i varenda liten blodådra.

Skulle du göra det igen?

– Definitivt!

Känner du dig manad att springa Tough Viking går nästa lopp av stapeln på Djurgården den 30 augusti. Besöker du Helsingfors har du även chansen att springa den 6 september.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så maximerar du effekten av din allergimedicin – enligt experten

25 Mar, 16:36

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26
Enligt en undersökning tar fler än var tredje person olika kosttillskott med hopp om goda hälsoeffekter. Men kan man äta för mycket vitaminer? Och vad händer om man gör det? Det svarar chefsapotekare Annika Svedberg på i en intervju med Nyheter24.

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.

Läkaren slår hål på myterna om vinterkräksjuka – så skyddar du dig bäst

30 Dec 2023, 14:37
Säsongen för vinterkräksjuka har anlänt till Sverige och som vanligt väntas tusentals drabbas av det jobbiga viruset. Nyheter24 har pratat med Doktor24:s ansvariga läkare Lars Lindstedt, som berättar hur du skyddar dig på bästa sätt.