Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Socialdemokratiskt ras – Alliansen knappar in

- 02/09/2014, 07:33 -
Stefan Löfven inför Aftonbladets partiledardebatt – där han gick hårt åt regeringen.
1 av 2

Stefan Löfven inför Aftonbladets partiledardebatt – där han gick hårt åt regeringen.

Claudio Bresciani / TT

Alliansen presenterade sitt valmanifest på måndagen.
2 av 2

Alliansen presenterade sitt valmanifest på måndagen.

TT

Moderaterna går framåt starkt samtidigt som Socialdemokraterna tydligt backar. Det visar en opinionsmätning med mindre än två veckor kvar till valet.

SVERIGE. De osäkra väljarna börjar nu bestämma sig – och det verkar som att resultatet är till fördel för Alliansen och framför allt Moderaterna. I en ny mätning från TV4/Novus på tisdagen går partiet framåt med två procentenheter.

Samtidigt backar Socialdemokraterna med lika mycket. Även Miljöpartiet gör en svag mätning och backar med en procentenhet.

SD ökar rejält

Totalt skulle de tre rödgröna partierna tillsammans få 46,9 procent. För Alliansen är siffran 39,4. Avståndet minskar således i ytterligare en mätning med mindre än två veckor kvar till valet.

Den stora vinnaren utöver Moderaterna är i stället Sverigedemokraterna, som går framåt med 1,7 procentenheter till totalt 10,6 procent.

Fortfarande många osäkra

13,7 procent av de som svarat på undersökningen vet fortfarande inte vilka de ska rösta på.

– Det finns fortfarande en övervikt bland de osäkra av alliansväljare så det finns ännu en potential där att ta, säger Torbjörn Sjöström, vd på Novus, till TV4-Nyheterna.

Alla förändringar är inom felmarginalen.

LÄS MER: 5 mest sannolika regeringar efter valet – och så funkar det