Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Socialdemokraterna vill införa språkkrav för nyanlända

- 24/04/2018, 10:06

Socialdemokraterna vill ställa hårdare krav på den som kommer till Sverige. Idag kommer man enligt Aftonbladet lägga fram ett förslag på språkkrav för nyanlända.

Socialdemokraterna gör sig redo för att lägga fram ett helt nytt förslag i invandringsdebatten. Enligt Aftonbladet vill partiet nu ha språkkrav för nyanlända, och kravet ska börja gälla nästa mandatperiod.

Enligt Aftonbladets källor kommer den som inte vill gå svenskundervisning inte få något bidrag. Förhoppningen är att Socialdemokraterna ska bli mer tydliga på integrationsområdet.

– Vi har tidigare varit lite för otydliga med att om du lever i Sverige så måste du kunna svenska, säger en källa inom Socialdemokraterna till Aftonbladet

Förslaget ska fungera som en utveckling på det utbildningskrav som funnits sen årsskiftet, att nyanlända som inte deltar i etableringsprogram kan bli av med bidraget.

Moderaterna har redan kommit med ett liknande förslag. 

– Talar man inte svenska språket får man väldigt svårt att komma in i det svenska samhället, sa Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i sitt jultal i vintras.

Förslaget ska presenteras av finansminister Magdalena Andersson och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson på en pressträff efter lunch idag tisdag. 

Här är Jimmie Åkessons galna favoritpizza!

Tycker du detta är ett bra förslag?