Fredag 3 Dec
Stockholm

Jonas Sjöstedt rasar mot Björklund i bråket om ensamkommande

Sjöstedt rasar
Partiledarna ryker ihop. Foto: TT

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt är riktigt arg på Liberalernas Jan Björklund. "Han byter åsikter lite ofta som en annan byter skjorta"

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Striden om de ensamkommande rasar vidare. Tidigare i veckan har både Moderaternas Ulf Kristersson och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson riktat hård kritik mot Centerpartiets Annie Lööf för att C bestämt sig för att släppa igenom regeringens förslag om att låta 9 000 ensamkommande stanna i Sverige och gå på gymnasiet. 

En annan som varit ut och svingat är Liberalernas partiledare Jan Björklund. 

 – Beslutet är djupt olyckligt och riskerar att undergräva trovärdigheten i svensk migrationspolitik. Vi måste ta ansvar för att alla inte kan stanna, sa L-ledaren i en intervju i SVT:s Aktuell igår kväll. 

Uttalandet får Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att rasa rejält mot Björklund. 

– Nyligen var han ute och sa att det var för farligt i Afghanistan för att kunna återvända dit, då gav han många unga hopp. Men nu, när det dör människor på Kabuls gator har han svängt. Det håller inte. Man kan inte ge människor hopp och sen ändra sig, säger Jonas Sjöstedt till Nyheter24. 

På Facebook skriver Sjöstedt att Björklund byter åsikt lika ofta som en annan byter skjorta. Och han menar att väljarna inte kan lita på Liberalernas partiledare. 

– Björklund åsikter verkar bero på vilket humör han är på när han vaknar på morgonen. Man måste kunna veta att en partiledare står vid sitt ord. 

Det var förra sommaren som Björklund gick ut och menade att utvisningarna till Afghanistan måste stoppas. 

– Säkerhetsläget i Afghanistan har försämrats påtagligt under våren och försommaren. Det har lett till att Tyskland beslutat att stoppa alla avvisningar. Sverige borde fatta samma beslut. Det är för farligt där, sa han till Aftonbladet då.

Nyheter24 söker Jan Björklund för en kommentar

Här är partiledarnas favoritpizzor – vilken gillar du bäst?

Håller du Sjöstedt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela