Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vallokalerna har varit stängda i

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Sverige har fortfarande ingen ny regering

Jimmie Åkesson sågar Alliansen: "Deras trovärdighet är obefintlig"

Maktkamp24 | 25/04/2018 14:34

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger nu att han inte kan tänka sig stödja en regering som ger Centerpartiet inflytande över migrationspolitiken.

Det stormar i svensk politik just nu. Ordentligt. 

Med bara några få månader kvar till valet ser Alliansen ut att vara i djup kris, efter att Centerpartiets partiledare Annie Lööf gått med på regeringens förslag i frågan om de ensamkommande flyktingarna. 

– Centerpartiets linje har under många år varit konsekvent, de som var minderåriga när de kom ska få en ny chans. Vår samlade bedömning är att vi släpper igenom den här propositionen, sa Annie Lööf på en pressträff på tisdagen. 

En som verkligen inte gillar det beskedet är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson

"Dagens besked från Centerpartiet är inte förvånande. Vi har en välfärd i djup kris och att en majoritet av riksdagens partier då väljer att prioritera detta är både skrämmande och oansvarigt", skriver Jimmie Åkesson i ett pressmeddelande. 

Men det slutar inte där. Sverigedemokraternas partiledare menar också att man inte kan räkna med att Alliansen, alltså Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet tillsammans, kan regera landet efter valet. 

"Det säger också mycket om splittringen inom Alliansen. Deras trovärdighet som regeringsalternativ är obefintlig", skriver Åkesson. 

Och i en radiodebatt i P1 idag gick Jimmie Åkesson ännu längre. Han sa då att han inte kan tänka sig regera med Alliansen om inget ändras. 

– Jag kommer inte stödja något regeringsalternativ där Centerpartiet får något som helst inflytande på migrationspolitiken, deras migrationspolitik påminner om Miljöpartiets – fullständigt verklighetsfrånvänd och oansvarig, sa Åkesson i P1-debatten 

Och visst, Alliansen är i kris just nu. Tidigare idag gick Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till hård attack mot Annie Lööf och Centerpartiet. 

"En röst på Moderaterna är alltså inte en röst på Centerns migrationspolitik. Alliansen är samtidigt mycket större än enbart just detta riksdagsbeslut. Och den saken har inte heller ändrats. Nu är det snart val. Ytterst är det väljarna som bestämmer", skrev Kristersson på Facebook nu på onsdagsförmiddagen

Nyligen berättade Jimmie Åkesson att han var beredd att regera med Socialdemokraterna – läs mer om det här!

Tycker du att SD och Alliansen ska samarbeta?