Gustav Kasselstrand och Jimmie Åkesson
Alternativ för Sveriges partieledare Gustav Kasselstrand. - Foto: TT

Gustav Kasselstrand: "Jag hyser inget agg mot Jimmie Åkesson"

I en helt ny intervju berättar Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand om relationen med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, och om vad som händer efter valet.


För drygt tre år sedan uteslöts Gustav Kasselstrand ur Sverigedemokraterna efter en lång strid mellan partiet och ungdomsförbundet SDU, som Kasselstrand var ordförande för.

 Idag är Kasselstrand partiledare för det nystartade Alternativ för Sverige, och utmanar nu sitt gamla parti om väljarnas röster.

Under våren har tre av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter, bland annat före detta partiledaren Mikael Jansson, gått över till Alternativ för Sverige, och Jimmie Åkesson har svarat med att kalla AfS "Alternativ för sparkade". 

Men hur ser egentligen relationen mellan Kasselstrand och Åkesson ut? I nya avsnittet av Nyheter24:s podd 24Frågor berättar AfS-ledaren om den ytterst stela stämningen mellan dem. 

Gustav Kasselstrand berättar att när stämningen var som kyligast 2012-2014 försökte SDU bättra på kontakten mellan Sverigedemokraterna och ungdomsförbundet. 

– Jag kan ärligt säga att vi försökte i flera års tid att få kontakt med Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, vi försökte bjuda ut dem och ta några bärs och snacka lite. Men inte ens det gick. Jag tror de var rädda för att träffa oss, säger Gustav Kasselstrand i 24Frågor. 

Nu satsar Alternativ för Sverige på att komma in i riksdagen, och om det sker är man beredda att gräva ner stridsyxan och samarbeta med Sverigedemokraterna. 

– Jag känner inget personligt agg mot Jimmie Åkesson. Det finns ingen anledning att gräva ner sig i gammalt groll. Han har dessutom sagt att han söka samarbete med oss om vi kommer in i riksdagen. Om vi båda sitter i riksdagen efter valet kommer vi söka samarbeta med varandra, säger Kasselstrand i podden. 

Gustav Kasselstrand berättar också om att han skulle vilja äta middag med Donald Trump, att han aldrig vill gå i Pride-tåg och fascinationen över Gustav III. Lyssna på hela avsnittet av 24 Frågor HÄR, på iTunes eller sök på "24Frågor" i din poddapp. 

Kommer Alternativ för Sverige komma in i riksdagen? Här är svaret!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Alternativ för Sverige kommer in i riksdagen?
Tack för din röst!