Danmark
Inger Støjberg är Danmarks integrationsminister. - Foto: TT

Danska ministern: ”Ramadan är farligt för oss alla”

Danmarks integrationsminister Inger Støjberg tycker inte att ramadan inte är förenligt med det danska samhället.


I Danmark gillar man att äta – och man verkar ha svårt att förstå hur någon skulle vilja strunta i mat i flera timmar. 

Sen förra veckan är det som bekant ramadan, vilket innebär att vissa muslimer väljer att fasta från att solen går upp till att den går ner. 

Och i Danmark verkar man inte ha så mycket att prata om förutom vad muslimer gör och inte gör. Därför har vårt grannlands integrationsminister Inger Støjberg, som tillhör Venstre (Danmarks motsvarighet till Moderaterna) valt att skriva en debattartikel om hur dåligt ramadan är. 

Støjberg skriver i sin artikel i BT att Danmark absolut har religionsfrihet, men att ramadan påverkar hela danska samhället och att det därför inte är okej. 

”Jag tycker därför att man som muslim i ett modernt samhälle ska fundera på vilka konsekvenser ens fastande får för samhället”, skriver Støjberg i artikeln. 

Men hon verkar inte bara vilja detaljstyra vad och när folk ska äta. Hon frågar också sig själv om det överhuvudtaget går att förena fastan med en modern arbetsmarknad. 

”Det kan i praktiken vara farligt för oss alla, om busschauffören varken äter eller dricker på en hel dag”, skriver Støjberg i sin artikel. 

MER: Här är danska sketchen som driver med Sverige

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med ministern?
Tack för din röst!