Sverigedemokraterna är näst störst parti i Sverige enligt en ny undersökning.
En ny undersökning visar att Sverigedemokraterna är Sveriges näst största parti - Foto: TT

Ny undersökning: Sverigedemokraterna är Sveriges näst största parti

Enligt en ny mätning som SVT och Novus har gjort så är Sverigedemokraterna nu Sveriges näst största parti. Hos manliga väljare fick de hela 29 procent.


SVT har tillsammans med Novus gjord en opinionsundersökning som visade på att Sverigedemokraterna nu är Sveriges näst största parti – och kan gå om Socialdemokraterna, skriver SVT. 

I mätningen som pågick fram till igår fick personerna frågan "Vad du skulle du rösta på om du fick rösta i dag?". Enligt resultatet skulle Sverigedemokraterna få 21,9 procents stöd, en ökning med 2,7 procentenheter på en månad. 

Hela 29 procent av alla män som var med i undersökningen skulle, om valet var i dag, rösta på Sverigedemokraterna, skriver SVT

Mätningen visade att Socialdemokraterna forsätter att tappa i väljare. De fick 23,8 procent i undersökningen vilken är en minskning med 3,1 procentenheter. 

Moderaterna blev tredje största parti med 21,1 procent, Vänsterpartiet fick 9,1, Centerpartiet hamnade på 8,9, Liberalerna på 4,6 och Miljöpartiet på 4,5. Kristdemokraterna hamnade under riksdagsspärren med 2,9 procent. 

Läs också: Här är Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons resa till makten

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du rösta på Sverigedemokraterna, om det var val idag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.