Lördag 31 Jul
Stockholm

Ny undersökning: Sverigedemokraterna är Sveriges näst största parti

Sverigedemokraterna är näst störst parti i Sverige enligt en ny undersökning.
En ny undersökning visar att Sverigedemokraterna är Sveriges näst största parti. Foto: TT

Enligt en ny mätning som SVT och Novus har gjort så är Sverigedemokraterna nu Sveriges näst största parti. Hos manliga väljare fick de hela 29 procent.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVT har tillsammans med Novus gjord en opinionsundersökning som visade på att Sverigedemokraterna nu är Sveriges näst största parti – och kan gå om Socialdemokraterna, skriver SVT. 

I mätningen som pågick fram till igår fick personerna frågan "Vad du skulle du rösta på om du fick rösta i dag?". Enligt resultatet skulle Sverigedemokraterna få 21,9 procents stöd, en ökning med 2,7 procentenheter på en månad. 

Hela 29 procent av alla män som var med i undersökningen skulle, om valet var i dag, rösta på Sverigedemokraterna, skriver SVT

Mätningen visade att Socialdemokraterna forsätter att tappa i väljare. De fick 23,8 procent i undersökningen vilken är en minskning med 3,1 procentenheter. 

Moderaterna blev tredje största parti med 21,1 procent, Vänsterpartiet fick 9,1, Centerpartiet hamnade på 8,9, Liberalerna på 4,6 och Miljöpartiet på 4,5. Kristdemokraterna hamnade under riksdagsspärren med 2,9 procent. 

Läs också: Här är Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons resa till makten

Skulle du rösta på Sverigedemokraterna, om det var val idag?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela