Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabella Löwengrip tror att Sverigedemokraterna blir störst i valet

- 13/06/2018, 11:10

Isabella Löwengrip tror att Jimmie Åkessons parti blir störst i höstens val. Men nu får "Blondinbella" skarp kritik för sitt uttalande.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip är en av Sveriges mest kända bloggare och entrepenörer. Under lång tid har Löwengrip lockat hundratusentals läsare till sin blogg samtidigt som hon lyckats bli en stark nöjesprofil. 

Men Löwengrip är heller inte rädd för att uttala sig om politik. Hon har länge haft nära kopplingar till Moderaterna och Muf, hennes vänskap med Centerpartiets partiledare Annie Lööf är välkänd, och "Blondinbellas" debattartikel i Expressen från 2008 där hon jämför Karl-Bertil Jonsson med våldsvänsterorganisationen AFA är en klassiker. 

Nu har Löwengrip ännu en gång uttalat sig om politik, och den här gången har hon spått framtiden för Sveriges riksdag. 

"Jag är övertygad om att SD blir Sveriges största parti. Men de kommer inte få majoritet så det ska bli intressant hur en regering skulle kunna se ut. Kanske med stöd från M? Det är inget jag hoppas på men det skulle kunna bli så", skriver Löwengrip i ett nytt blogginlägg efter ett möte med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson

Löwengrip skriver också att hon är liberal i grunden och att hon kommer att rösta på Centern, men att hon tror att en konservativ våg kommer att dominera de närmsta åren, och att Centerpartiet kan gynnas efter det. 

"Med det sagt gör det inte så mycket för mig att SD blir stora i höst. Det är så samhällscykler fungerar, men stora frågan är vilket annat parti som tar över facklan av Sd efteråt. Där tror jag att Centern kan bli starka". 

Men nu har Isabella får rejäl kritik för att hon skriver att det inte gör något att SD blir störst. I kommentarsfältet hörs många upprörda röster.

"*Gör inte så mycket för mig om SD vinner* – denna kommentar visar hur extremt verklighetsfrånvänd och egocentrisk du är. Klart det inte gör något för dig som är vit och svenskfödd, kan du någon gång tänka på alla som faktiskt kommer drabbas något fruktansvärt av deras skit".

"Detta var ett bottennapp utan like..bevisar bara hur ung hon är och 0 koll historien".

"Vad menar du med att det inte gör något för dig om SD vinner valet? Vad hände med empatin och medmänskligheten? Bryr du dig bara om dig själv?"

"Isabella vi tycker inte alls lila politisk men du av någon måste visa dina läsare att DU inte tolererar att sd leder Sverige ! Du av någon som kan påverka ! Skärpning"

Frågan är om Isabella Löwengrip har rätt i sin profetia – den 9 september vet vi. 

Vill du veta hur valet gått om bara unga fått rösta? Det kan du läsa om här!

Tror du SD blir störst i valet?