Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf ryter ifrån mot nazisterna: " Fega kräk "

- 04/07/2018, 19:34 -

Nazisterna i Nordiska Motståndsrörelsen försökte störa Annie Lööfs tal under onsdagskvällen. Då blev Centerpartiets partiledare fly förbannad.

Det utbröt oroligheter under i Almedalen på onsdagskvällen när den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen försökte störa Centerpartiets partiledare Annie Lööfs tal. 

Annie Lööf inledde sitt tal med att prata om hur judiska ungdomar lever med hot och hat i Sverige, där hon kallade antisemiter  för "fega kräk", när nazisterna började störa talet. 

– Det här är nazister, från Nordiska Motståndsrörelsen. Vi kan väl lyssna lite på dem?

Två sekunder senare fortsatte Lööf:

– Så nu har ni fått tala. 

Men nazisterna fortsatte bröla ord som "folkförrädare" på avstånd. Publiken svarade med att ropa "Annie, Annie, Annie". 

– Till er som står för hatet. Till antisemiter. Till rasister. Till islamister. Till råbarkade nazister har jag följande frågor: Gör detta er nöjda? Gör det er stolta? Är det detta samhälle ni vill ha?

Nazisterna lämnade sedan platsen efter att ha omringats av medlemmar från organisationen Kriminellas revansch i samhället.  

– Detta är på riktigt. Det är allvar, vi har upplevt det ikväll. Vi måste se till att Sverige kommer aldrig tillhöra hatarna, sa en råförbannad Annie Lööf med darrande röst.