Sverigedemokraterna släpper långfilm

- 31/07/2018, 11:51 -

Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson storsatsar på valet 2018. Den 1 augusti kommer man släppa en helt ny långfilm. Enligt partiet kommer den vara "tung".

Valet den 9 september närmar sig – och snart drar valrörelsen igång på allvar. Några som sätter igång valrörelsen redan den 1 augusti är Sverigedemokraterna – som kommer att släppa en helt ny långfilm. Det skriver idag sajten Dagens Opinon. Filmen är ett samarbete mellan Sverigedemokraterna och SD:s egna tidning Samtiden. 

– Ja, det stämmer. Vi kommer släppa en långfilm, en slags dokumentär. Vi kommer släppa den lite varstans men främst på vår Youtube-kanal, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein till Nyheter24

Filmen kommer att vara knappt två timmar lång, men SD själva vill inte avslöja allt för mycket om filmen. Men om man går efter Wallersteins kommentarer lär filmen ge en mörk bild av samhället. 

– Den är tung. Dels tung på information och fakta, men det är också en tung upplevelse. Vi vill inte avslöja allt för mycket, vi vill att tittaren går in med öppna ögon utan att ha läst för mycket i tidningarna innan. 

Vad har den här filmen för målgrupp?

– Det är klart att det är viktigt för oss att våra sympatisörer får fakta och information inför valrörelsen, men man vill alltid nå ut till så många som möjligt.

Videon kommer att släppas mitt under pågående Pride-vecka, men filmen kommer inte ha någonting med Pride att göra enligt SD. 

Släppte omdiskuterad valfilm. 

Det är inte första gången Sverigedemokraterna släpper en uppmärksammad video. I november förra året, under partiets stora kongress i Norrköping, släppte SD sin valfilm inför 2018

Videon blev mycket omdiskuterad. Vissa menade att den målade en onödigt mörk och dyster bild av Sverige. I videon pratar partiledaren Jimmie Åkesson till och med om "inbördeskrig". 

Sverigedemokraterna är ett av partierna som nu under valåret kommer att satsa mest pengar på att vinna valet. Enligt siffror från SVT består SD:s valbudget av 50 miljoner kronor. 

Det är lika mycket som Moderaterna kommer att lägga ut på valet – bara Centerpartiet och Socialdemokraterna lägger mer pengar på valvinst. 

Men hur bra är filmen då? Här kan du läsa allt om nya dokumentären