Jimmie Åkesson är Sverigedemokraternas partiledare.
Sverigedemokraterna släpper en långfilm 1 augusti. - Foto: TT

Sverigedemokraterna släpper långfilm

Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson storsatsar på valet 2018. Den 1 augusti kommer man släppa en helt ny långfilm. Enligt partiet kommer den vara "tung".


Valet den 9 september närmar sig – och snart drar valrörelsen igång på allvar. Några som sätter igång valrörelsen redan den 1 augusti är Sverigedemokraterna – som kommer att släppa en helt ny långfilm. Det skriver idag sajten Dagens Opinon. Filmen är ett samarbete mellan Sverigedemokraterna och SD:s egna tidning Samtiden. 

– Ja, det stämmer. Vi kommer släppa en långfilm, en slags dokumentär. Vi kommer släppa den lite varstans men främst på vår Youtube-kanal, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein till Nyheter24

Filmen kommer att vara knappt två timmar lång, men SD själva vill inte avslöja allt för mycket om filmen. Men om man går efter Wallersteins kommentarer lär filmen ge en mörk bild av samhället. 

– Den är tung. Dels tung på information och fakta, men det är också en tung upplevelse. Vi vill inte avslöja allt för mycket, vi vill att tittaren går in med öppna ögon utan att ha läst för mycket i tidningarna innan. 

Vad har den här filmen för målgrupp?

– Det är klart att det är viktigt för oss att våra sympatisörer får fakta och information inför valrörelsen, men man vill alltid nå ut till så många som möjligt.

Videon kommer att släppas mitt under pågående Pride-vecka, men filmen kommer inte ha någonting med Pride att göra enligt SD. 

Släppte omdiskuterad valfilm. 

Det är inte första gången Sverigedemokraterna släpper en uppmärksammad video. I november förra året, under partiets stora kongress i Norrköping, släppte SD sin valfilm inför 2018

Videon blev mycket omdiskuterad. Vissa menade att den målade en onödigt mörk och dyster bild av Sverige. I videon pratar partiledaren Jimmie Åkesson till och med om "inbördeskrig". 

Sverigedemokraterna är ett av partierna som nu under valåret kommer att satsa mest pengar på att vinna valet. Enligt siffror från SVT består SD:s valbudget av 50 miljoner kronor. 

Det är lika mycket som Moderaterna kommer att lägga ut på valet – bara Centerpartiet och Socialdemokraterna lägger mer pengar på valvinst. 

Men hur bra är filmen då? Här kan du läsa allt om nya dokumentären

/
/
Kommer du se filmen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.