Söndag 28 Nov
Stockholm

Sverigedemokraterna: "Parkeringsböter är invandrarnas fel"

Jimmie Åkesson, valmanifest för SD, bil med parkeringsböter.
Sverigedemokraterna i Sigtuna skyller parkeringsböter på invandrare. Foto: Sverigedemokraterna/TT/Janerik Henriksson/Adam Ihse

Sverigedemokraterna har hamnat i blåsväder. Denna gången är det SD i Sigtuna som hamnat på tapeten. Enligt dem är det nämligen invandrarnas fel att det är så många bilar som får parkeringsbot i Sigtuna.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraterna i Sigtuna har hamnat i blåsväder på grund av sitt valmanifest. De skyller nämligen alla parkeringsböter i Sigtuna på invandrarna. I valmanifestet går det att läsa följande.

"Då mångkulturen kostar så mycket pengar har de etablerade politikerna valt att 'straffbeskatta' inte bara allt som rör sig, utan även bilar som står still. Kommunen ligger i topp i länet gällande p-böter. Otydliga parkeringsregler ger bötfällda kommunbor och besvikna besökare. Att folk åker bil trots extrema kostnader beror på att bilen är helt nödvändig. Vi i SD vill underlätta för bilisterna och sluta se dem som en kassako."

Sverigedemokraternas ordförande, Inga-Lill Björkman, i Sigtuna kommenterade det som stod i valmanifestet för hemsidan Inte rasist men

– Det vet du väl, vart alla pengarna går? Pengarna måste ju tas från något för att betala för invandringen. Men just nu har jag inte lust att svara på dina frågor, säger Inga-Lill Björkman till IRM.

Sverigedemokraterna i Sigtuna kallar sig även för vårdpartiet men har inga konkreta förslag för just vården. Istället väljer de att rikta in sig på polisväsendet när de pratar om vården.

"SD är ett av de största partierna bland kvinnor. Vi är vårdpartiet och vi är partiet som tar alla kvinnors trygghet på allvar. Vi blundar in, likt etablissemanget, för hedersvåld och annan problematik som massinvandringen fört med sig. Vi säger ja till riktiga poliser och nej till shariapoliser."

Även här har inte Björkman något svar till varför man väljer att pratar om polisväsendet när man ska diskutera vården.

– Just nu har jag inte lust att prata med dig, säger Inga-Lill Björkman till IRM.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Jimmie Åkessons misstro på Sverigedemokraterna i valet 2018. Han har tydligt gått ut med att han tror att paritet inte kommer att sitta i regeringen efter valet. En vändning från att han tidigare trott att partiet skulle bli störst efter valet. Läs mer om det här

Röstar du blått eller rött?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela