Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miljöpartisterna är Miljöpartiets värsta fiender

- 20/08/2018, 11:59 -

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl undrar om Miljöpartiet har en enda företrädare som någonsin storhandlat.

Det måste varit härligt för Miljöpartiets höjdare att komma tillbaka från semestern inför valet 2018. 

Folk snackade plötsligt klimat, vinden hade vänt, partiet gick upp i mätningarna. 

Miljöpartiet, som länge såg ut att åka ut riksdagen, var nu tillbaka på fast mark. Kanske man till och med skulle kunna göra ett riktigt bra val?

Jag kan tänka mig att det är skitjobbigt att vara miljöpartist. MP är lite som ett fotbollslag som säljer alla sina bra spelare så fort man får lite luft under vindarna. 

För vad har hänt nu? 

Jo, partiets trafikpolitiska talesperson Karin Svensson Smith har nu föreslagit att kommuner ska kunna ta ut parkeringsavgifter vid stormarknader. Detta för att uppmuntra folk att storhandla med lådcykel, enligt en debattartikel i Dagens Industri.

Jag vet att jag ska vara opartisk och så men detta är så dumt att klockorna stannar. 

Har du jobbat 10 timmar, precis hämtat ungarna på förskolan, är trött och hungrig? Vad sägs om att cykla på hårt trafikerad väg ett par mil?

Har Miljöpartiet en enda företrädare som någonsin storhandlat? Det är faktiskt en rimlig fråga. 

Bara en sak som att många faktiskt måste köra en bit på motorvägen för att komma till närmaste stormarknad. Hur gör man då? Riskerar liv och lem och bryter mot lagen? Nej, det här är inte förankrat i någon form av verklighet. 

Tidigare har jag skrivit att det smartaste för Miljöpartiet vore att lämna regeringen redan innan valet. Men nu känner jag att det vore smart om Stefan Löfven gick ut och sa att det absolut inte blir något samarbete med MP efter valet – risken är annars att lådcykelpolitiken jagar bort väljare från det rödgröna blocket.

Med vänner som dessa behöver Löfven inga fiender. Och Miljöpartiets värsta fiender är miljöpartisterna själva. 

Läs mer här om vad partierna står i klimatfrågorna

Kan du tänka dig rösta på Miljöpartiet?