Tisdag 7 Dec
Stockholm

Hanif Bali om hoten: "Journalister står i buskaget mitt i natten"

Hanif Bali, ett av hans twitter-inlägg.
Hanif Bali har fått motstå hot efter bilderna. Foto: Twitter/TT/Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Hanif Bali har fått kritik riktat mot sig efter att han poserat med vapen på bilder i sociala medier. Men nu har han tröttnat på att journalister jagar honom.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under måndagen gick Hanif Bali ut och svarade på kritiken som riktats mot honom efter att han poserat på bilder med vapen. Bland annat fördömde han Stefan Löfven som han menar fokuserar på fel saker. 

"Skolbränder, våldtäkter, upplopp – Löfven har inga kommentarer, men han har tid att kommentera detta", skrev Hanif Bali i ett Facebookinlägg

Men nu har Bali tröttnat på att stå i rampljuset och går nu ut på Twitter för att uppmana de journalister som han säger står utanför hans fönster på nätterna att lämna honom ifred.

"Kära medier. Apropå hot. Situationen hemma är pressad som den är då jag har en förhöjd hotbild mot mig och min flickvän, att era journalister står i buskaget på bottenvåningen mitt i natten gör inte saken bättre för henne. Vänligen gå inte så långt."

Ulf Kristersson kommenterar det som har hänt

Stefan Löfven var under gårdagen kritisk till att Ulf Kristersson inte hade kommenterat bilderna och menade att ledarskapet inom moderaterna skulle ifrågasättas.

Den kritiserade bilden på Hanif Bali. Bildkälla: Twitter/hanifbali

– Var är ledarskapet i Moderaterna någonstans? Här får Liberalernas ledare gå ut och säga att det är omdömeslöst, men från Moderaterna är det alldeles, alldeles tyst, sa Löfven angående händelsen då. 

Men nu har Kristersson kommenterat det som har hänt. Det var i morgonstudion i SVT som Ulf Kristersson fick frågan om vad han tycker om bilden med vapen som Hanif Bali publicerade på sin Twitter. 

– Det är olyckligt, det är bra att han har tagit bort dem. Jag har sagt gång på gång att jag vill ha ett seriöst samtal i svensk politik, jag tycker inte att det var ett exempel på det. Jag tycker att andra partier också begår brott mot den regeln, säger Kristersson i morgonstudion. 

Han får sedan frågan om Hanif Bali är en bra företrädare för partiet.

– Det får de som röster på just honom avgöra, jag tycker inte att man ska uttrycka sig på ett sådant sätt som han har gjort de senaste dagarna, säger han till SVT

Ulf Kristersson säger att han har pratat med Hanif Bali om bilderna. 

Har du sett bilderna på Hanif Bali?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela