Stockholm

Gustav Fridolin i tårar – berättar om svåra tiden med mamman

Gustav Fridolin berättar om svåra tiden med mamman
Gustav Fridolin rörs till tårar under samtalet om mamman. Foto: TV4/ montage

Det har kommit till Gustav Fridolins tur att medverka i programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna". De börjar bland annat prata om Fridolins mamma, och då har han svårt att hålla tårarna tillbaka.


Läs mer

I programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" som sänds på TV4 reser Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist land och rike runt för att träffa våra partiledare på en plats som betytt mycket för dem under livet. 

Igår reste de till Torshälla i Eskilstuna där de träffade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. I dagens program ska de träffa Miljöpartiets ena språkrör Gustav Fridolin och sätter sig därför på tåget till Vittsjö där Gustav växte upp. 

– Alla miljöpartister säger ju att de åker tåg, säger Steffo i programmet. 

När de vandrar genom Vittsjö blir det en resa genom tiden och vi får se klipp från Gustav Fridolin första tv-framträdande i Jeopardy och hur det såg ut när han för första gången gav sig in i politiken. 

Mamman drabbades av stroke

Samtalet kommer också in på Gustav Fridolins mamma, som när Gustav var i tioårsåldern drabbades av en stroke. Då mamman inte kunde ta hand om Gustav och hans syskon själv fick morföräldrarna hjälpa till. 

Jenny Strömstedt frågar hur Gustav Fridolins mamma mår idag och han svarar att hon är fantastisk och ett bevis på mänsklig styrka. 

– Hon tränade lite varje dag, utan att berätta för någon annan, och när jag hade flyttat så ringde hon och berättade att hon kunde gå, säger Fridolin med tårar i ögonen. 

Det blir återigen känslosamt när Gustavs mamma faktiskt dyker upp på den restaurang där han, Jenny och Steffo sitter och pratar. Besöket var helt oplanerat. 

Se mer i klippet ovan.  

Jenny och Steffo träffar partiledarna sänds tisdagen den 21 augusti klockan 21:00.

Visste du att Gustav Fridolin som 19 åring var den då yngsta riksdagsledamoten någonsin sedan han kom in i riksdagen år 2002? Här kan du läsa mer om det och en hel del andra saker du kanske inte visste om honom.

Miljöpartiet kom nyligen ut med ett nytt förslag, nämligen att det ska vara skatt på engångsgrillar – vilket kommer göra dem dyrare. Du kan läsa mer om det här

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.