Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stefan Löfven till ny attack mot Hanif Bali

- 21/08/2018, 19:34 -

Det har minst sagt stormat om Hanif Bali i veckan. Han har fått stark kritik av både Jan Björklund och Stefan Löfven – något han huggit emot. Och nu möts han åter av stark kritik av statsministern.

Nu är det snart val – den 9 september gäller det. En viktig del av valrörelsen är tv-utfrågningarna och ikväll är det dags för statsminister Stefan Löfven att ställas mot väggen i SVT:s stora partiledarutfrågning. 

Det har varit några tuffa månader för den pressade Löfven, och i nuläget står Socialdemokraterna och stampar i opinionsmätningarna på rekordlåga nivåer. 

– Vi står inför ett viktigt vägval. Ska vi fortsätta med det vi har påbörjat, investera i skolor, vård, äldreomsorg eller pensioner, eller ska vi gå tillbaka till stora ofinansierade skattesänkningar, säger Stefan Löfven till Nyheter24 bara någon timme före utfrågningen. 

Han passade också på att varna för Sverigedemokraterna, och kräva svar av Alliansen.

– Jag kommer aldrig låta mig bli beroende av Sverigedemokraterna, och jag vill gärna ha samma besked från de borgerliga partierna. 

En av veckans stora snackisar har varit Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali, som poserat med vapen på sociala medier och delat en bild där det står att han är i krig med Dagens Nyheter. 

Statsministern ser allvarligt på utvecklingen, och förvånas över Moderaternas hantering av Bali. 

– Det verkar inte finns något ledarskap. Bali säger att han har bra stöd i partiet och Ulf Kristersson säger att han inte vill recensera hans agerande, man undrar ju vem som bestämmer i det partiet. 

Vad tycker du Kristersson ska göra då?

– Det får Moderaterna hantera. Men det är uppenbarligen så att de har en riksdagsledamot som trätt över alla gränser, som poserar med skjutvapen och är hotfull mot en tidning – då är det över alla gränser och de måste hantera detta, säger Löfven till Nyheter24. 

Hanif Bali själv har tidigare kritiserat Stefan Löfven för att han kommenterat bilderna. Hanif Bali har också kritiserat media och menar att journalister kryper i buskarna utanför hans hus, och att det finns en förhöjd hotbild mot honom. Läs mer om det här.

Har du förtroende för Hanif Bali?