Tisdag 30 Nov
Stockholm

Jimmie Åkesson: "Vi får en sverigedemokratisk statsminister"

Jimmie Åkesson pratar om framtiden för SD
Jimmie Åkesson tror att vi någon gång kommer ha en sverigedemokratisk statsminister. Foto: Mats Andersson / TT & Pontus Lundahl / TT

Jimmie Åkesson är nästa partiledare ut i programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" och de träffas i Sölvesborg för att prata om hans uppväxt. Han berättar också en del om sina tankar om framtiden för SD.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" reser Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist landet runt för att träffa alla partiledarna. De åker till en plats som betytt mycket för partiledarna, oftast orten där de växte upp. 

Så är i alla fall fallet när det blivit Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons tur att medverka i programmet, då sker inspelningen i Sölvesborg där Jimmie är uppvuxen och fortfarande bor idag. 

I programmet pratar de om Jimmie Åkessons uppväxt som han själv upplever som väldigt trygg och som bland den bästa uppväxten man kan ha. De pratar också om skoltiden och fotbollskarriären. 

Jimmie Åkesson berättar om sin uppväxt. Bildkälla: Pontus Lundahl / TT

De diskuterar politik och mycket handlar om hur det kom sig att Jimmie Åkesson blev sverigedemokrat. Jimmie berättar om vilka delar av partiprogrammet som fanns när han först blev medlem och som skulle vara helt otänkbara att ha med idag. De pratar också om vilka frågor som Jimmie hade andra åsikter om som ung i jämförelse med idag.

– Jag tror att jag själv blivit mer tolerant när det gäller synen på sexuella minoriteter, säger Jimmie Åkesson i programmet.  

Framtiden för SD

Samtalet kommer även in på framtiden för Sverigedemokraterna. 

– Jag har aldrig själv kallat mig själv för statsministerkandidat men jag vet att partiet har börjat göra det nu, säger han. 

Jimmie Åkesson tror att Sverige kommer att ha en sverigedemokratisk statsminister någon gång. Bildkälla: Mats Andersson / TT

Jimmie Åkesson säger att han tror att det ligger någonting i det, men att just han kanske inte kommer att bli statsminister. Han tillägger: 

– Men jag tror att en sverigedemokratisk statsminster kommer vi att ha så småningom, säger han i programmet. 

På frågan om hur länge han kommer att vara partiledare för Sverigedemokraterna så säger han att det beror helt på hur resultatet i valet blir och om medlemmarna i SD fortfarande tycker att han gör ett bra jobb. 

Se mer i klippet ovan. 

Jenny och Steffo träffar partiledarna sänds torsdagen den 23 augusti klockan 21:00 på TV4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela